Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Няма предпоставки за спекулативно поскъпване на горивата в България
Автор: Екип Ruse24.bg 12:38 / 07.07.2021Коментари (0)702
©
В България няма предпоставки за спекулативно поскъпване на горивата покрай отпускарския сезон. Това заяви Георги Тенев, юрист на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Въпреки повишаването на цените през последните месеци на световните пазари, продължава да се наблюдава тенденцията, че малките и независими бензиностации у нас предлагат горива на по-добри цени от големите вериги. Очевидно, когато бизнесът е плод на местната инициатива, създадената конкурентна среда е в полза на потребителя, каза Тенев.

Търговците, изправени пред предизвикателствата на занижено потребление, както от страна на бизнеса, така и от своите персонални клиенти, все още съумяват да запазят цените на горивата на дребно на приемливи нива. В тази особена икономическа среда, с неясни перспективи и времеви хоризонти, малките и средните търговци, както и превозвачите, вносителите и производителите на горива, запазват своето устойчиво присъствие на пазара и доставят качествени продукти във всички точки на страната.

Поради пандемията от COVID-19, пред представителите на бранша, както малките, така и големите стоеше надеждата за лятото и възможността, все пак да има активен летен сезон, който така или иначе е традиционно силен за търговците. Самите представители на туристическия, ресторантьорския и развлекателния браншове, транспортът на хора и стоки стиснаха зъби, в очакване на летния сезон и сякаш тази надежда не позволи тотално замиране и на пазара на горива. Туристическият и транспортният сектор продължават да бъдат силно засегнати от кризата и не ползват такива количества, като преди пандемията. Много хотели, ресторанти и транспортни фирми остават затворени.

Секторът на куриерските услуги, доставките на стоки, интернет търговията, IT сектора, фармацията и някои други не спряха своята работа и това донякъде бе спасителен пояс на търговците на горива. Друга глътка свеж въздух бе селскостопанският сектор, който е в активния сезон на жътвата. Тези и други фактори запазиха на пазара малките и средните търговци на горива, които са важни за бизнеса, за населението и като цяло за икономиката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: