Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Няма време! Женя от Пловдив пак има нужда от нашата помощ
Автор: Екип Ruse24.bg 09:18 / 17.08.2021Коментари (0)934
©
Женя Стоенчева е на 39 години е от Пловдив. Майка на една прекрасна дъщеря. Тя отново има нужда от нашата помощ. Ето целия зов за помощ, който се разпространява в социалните мрежи.

Здравейте скъпи дарители,

казвам се Моника Маринова и днес отново стартираме спешна кампания в подкрепа на Женя Стоенчева от гр. Пловдив.

Женя не ми е просто добра приятелка, тя ми е като сестра. Но всички, които са запознати с Кампанията на Женя им е ясно това.

Не вярвах и не исках да повярвам, че ще се наложи да стартираме отново дарителска кампания в нейна подкрепа. Страх ни е и няма да го крием. Трудно ни е отново да започнем по дългият път за събирането на средства. Страх ни е, защото, отново нямаме време. Нямаме време, а нямаме и необходимите средства. Женя трябва да е на 1-2 септември 2021 г в Турция болница LIV HOSPITAL.

През 2017 година тя беше оперирана от американски неврохирург за периневрални кисти на Тарлов на ниво S2 и S3. Симптомите преди операцията бяха: силни болки в кръста, слабост в краката, чести позиви за уриниране, сексуална дисфункция, запек, парастезии по краката, парене и много други.

След направения ЯМР в началото на 2019 година се установи, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит.

Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Бяха ѝ назначени медикаменти, които не доведоха до подобряване на състоянието, нито до облекчаване на симптомите и не премахнаха болката. Състоянието на Женя беше силно влошено.

Тя не можеше да направи нищо без чужда помощ – денонощно се превиваше от нечовешки болки и нямаше никакъв социален живот. За огромно съжаление, заради болестта тя не може да бъде пълноценна майка и съпруга и това я съсипва още повече. Именно затова се обръщаме към всички вас отново със спешен зов за помощ!

След консултация в началото на 2020г с професор Ердал Карайоз (специалист в областта), той препоръча извършването първоначално на 2 вливки на стволови клетки през 15 дни. След това препоръча да се направят още 2 вливки на стволови клетки в продължение на 2 месеца. И така благодарение на всички Вас, бяха направени 4 вливки и за това сме заплатили на болницата в Турция 48 000 долара за самите вливки, което се равнява на 80 000 лв.

Отделно сме заплатили за всяко ходене до Турция/ 4 бр/ PSR-и на Женя, съпругът й, който и беше придружител, също така и на двамата шофьори на линейката с която беше транспортирана в предвид лошото и състояние. Скенер на бял дроб на Женя. Нощувки в хотел. Хранителни добавки предписани от професор Ердал Карайоз , необходими за усвояване на стволовите клетки от организма. За всичко това допълнително сме заплатили приблизително сумата от 4160 лв.

По препоръка на професора след направата на четирите вливки, трябваше да се изчакат няколко месеца за да се види как Жени ще реагира на стволовите клетки.

За наше щастие Жени, реагира положително на четирите вливки, има значителни подобрения в състоянието и, болките намаляха, но състоянието и все още не е добро. В началото на месец август Жени, направи нов ЯМР и той беше изпратен в Турция. След консултацията стана ясно, че професорът иска да се завърши лечението с още 2 вливания на стволови клетки.

На 12 август получихме проформата за 5-та и 6-та вливка на стойност 24 000 долара / всяка вливка е по 12000 долара/, което се равнява на 40 000 лв . Петата вливка трябва да се направи на 1-2 септември, което означава, че нямаме никакво време и трябва да съберем СПЕШНО сумата от 41 000 лв , включително за допълнителните разходи за PSR- и, скенер на бял дроб, нощувки, хранителни добавки/ за да не изгубим това, което постигнахме до сега.

Знаем, че времената са трудни. Знаем, че дарителските кампании са много. Надяваме се , че отново ще застанете до нас и всички заедно ще помогнем на Женя.

Към днешна дата наличността в дарителската сметка е 2694,63 лв.

Може да се включите в дарителската кампания, чрез:

* Превод по Дарителска сметка:

Обединена Българска Банка

Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева

ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA

Населено място: гр. Пловдив

IBAN: BG64UBBS80021053576440

BIC: UBBS BGSF

Валута: BGN/ Лева

* Като се включите в групите в които се провеждат онлайн благотворителни базари в подкрепа на Женя:

1. Благотворителен базар Да помогнем на Женя от Пловдив

https://www.facebook.com/groups/452603332847229

2. Благотворителен базар Да помогнем на Женя

https://www.о.com/groups/590633858264104

* като направите дарение чрез PayPal

jeniastoen4eva@abv.bg

* Търсим обекти в които да бъдат поставени дарителски кутии. Моля, желаещите да пишат лично съобщение до страницата на кампанията за да можем да ви предоставим кутия с комплект документи.

* Като организирате благотворително събитие в подкрепа на Женя. При въпроси и необходимост от съдействие, оставаме на разположение. За целта пишете лично съобщение до страницата на кампанията https://www.facebook.com/helpzhenya/photos

Всички медицински документи, както и договорът за дарителската сметка са публикувани на страницата в отделен албум Медицинска документация.

!!! Изпратили сме документи към платформата на DMS за да може да стартираме отново кампанията при тях. Когато DMS номерът е активен ще ви уведомим веднага за това.

!!! Моля, не превеждайте суми и в платформата на хелпкарма!!!

Молим ви, да споделяте и да призовавате, това е начина да достигнем до повече хора .

БЛАГОДАРИМ ВИ, че сте до нас БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: