Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ОДМВР Шумен: За едно денонощие три катастрофи, 24 акта и 70 глоби с фиш
Автор: Екип Ruse24.bg 11:07 / 29.11.2022Коментари (0)213
©
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани три пътнотранспортни произшествия.  За различни констатирани нарушения полицейските служители са наложили 70  глоби с фиш, съставени са 24 акта за установени административни нарушения, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Разкрити престъпления: 25-годишен мъж от Шумен е задържан след извършена кражба на парична сума  от манастир в село Царев брод. Сигнал за кражбата е получен вчера сутринта. Съобщено било, че за времето от 23 часа на 27 ноември до 01:00 часа на 28 ноември неизвестен извършил кражба на сумата от 700 щатски долара и 300 евро от жилищна част в манастира. Предприети са незабавни действия за установяване на извършителя. Криминалисти влезли в дирите на 25-годишен адресно регистриран в Шумен. В обитаван от него имот в село Царев брод на ул. "9-ти май“ било извършено претърсване. Намерени и иззети са 20 кръгли пакетчета, обвити в целофан с тегло 20г , по негови данни- чай за пушене. Иззета е и сумата от 850 лева. Работата по случая продължава под надзор на прокуратурата. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 194 от НК е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от РУ- Шумен иззели около 20г марихуана от частен имот в село Царев брод. Претърсването било извършено в рамките на процесуално- следствени действия по образувано досъдебно производство. В жилище на ул.“ Тодор Кикиндонов“ , обитавано от 23-годишен местен жител е намерена около 20 г суха тревна маса, която по негови данни е марихуана. Иззета е, ще бъде изследвана лабораторно. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава.

Около 11:50 часа на 28 ноември за проверка на ул.“ Цар Освободител“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил Рено с варненска регистрация. Зад волана бил 25-годишен мъж от Варна. Изпробван бил с дръг чек, който отчел положителна на канабис проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

 Неизвестен повредил седем входни врати в сградата на община Хитрино. Сигнал за това е приет малко след 07:30 часа вчера. На място е изпратена оперативна група. Изяснено било, че повреждането на интериорните врати е станало за времето от 07:30 часа на 27 ноември до 07:30 часа в понеделник. Иззети са следи, работата по установяване на извършителя продължава. За извършено престъпление по чл. 216 от НК е образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението.  На пет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа.

Погасен е пожар в комин на къща на ул.“ Цар Иван Александър“ в Шумен. Сигнал за него е приет в 13:04 часа. На място бил пратен екип. Огнеборците заварили да горят непочистени сажди в печката и тръбите, които били погасени с помощта на оцетна киселина. Пожарът е без материални загуби. Ликвидиран е и пожар в метален контейнер за смет зад Летния театър в Шумен.

Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на болна жена до лек автомобил в сутрешните часове вчера. Екипи са съдействали за пренасяне на болни жени  от жилището им до екип на спешна помощ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: