Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обраха баба Мария ден след като дари 500 лв. на община Стамболийски!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:44 / 13.01.2022Коментари (1)345
©
Обраха баба Мария ден след като дари 500 лв. на община Стамболийски. С добросърдечния си жест през септември миналата година 73-годишната жена разчувства мнозина. Над 10 г. събира стотинка по стотинка от пенсията си от 480 лв., за да ги дари на родния си град. Желанието й е те да допринесат още повече за развитието му. 

С парите е купена икона, която е поставена в местната църква. Ден след дарението се случва нещо неочаквано, което оставя болезнен спомен в душата на баба Мария.

"Не мога повече да си мълча. Баба Мария заслужава хората да научат каква светица е! След като направи дарението към общината, злосторници влязоха в дома й и я обраха. Оказа се, че освен тези 500 лв. е събрала още толкова за дърва за огрев. Взеха ѝ всичко до последната монета", емоционално споделя кметът на Стамболийски Георги Мараджиев пред "България днес". По думите му и до днес не се знае кои са извършителите, нито се търсят от полицията.

"Внучката на баба Мария ми разказа за случилото се. Останах в шок. Възможно ли е да съществуват хора без капка съвест? Точно в този момент баба Мария се е чувствала толкова засрамена и унижена. Знаех, че няма да приеме пари на ръка. Затова организирахме анонимно дарение на дърва в дома й", разказва още кметът.

Четири месеца по-късно благородната жена продължава живота си с високо вдигната глава и не обелва и дума за произшествието. Тя не иска подаяния и няма нужда хората да ѝ изпращат средства. Не спира да работи и запълва всекидневието си със земеделски труд. След което продава стоката си на пазарчето до гарата. Именно затова е взето решение с дарените от нея пари да се изработи икона за входа на новата църква.

"По този начин баба Мария винаги ще остане в сърцата ни и ще се помни с добро от поколения напред. Иконата е нещо свято, каквато е и тя самата. За съжаление хората като нея са рядкост. Мария заслужава дълбок поклон", заключва Мараджиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: