Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обучаваха български ученици за астронавти
Автор: Екип Ruse24.bg 16:21 / 25.08.2015Коментари (0)346
© Impact Press Group
Снимката е илюстративна
3 групи от общо 70 български ученици, от 21 български града, преминаха обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир. Това анонсира Център за творческо обучение, приключвайки космическата кампания за тази година. Предстои старта на новата кампания Space Camp 2016 г., който ще бъде през месец октомври.

В едноседмичното космическо приключение в рамките на програмата Space Camp Turkey до 2014 година взеха участие над 500 участника от 22 области на България. 2015-та година е 12-та поредна от началото на българското участие в космическия лагер по програма на NASA. 

Специални гости на Space Camp Turkey 2015 бяха също преподаватели и директори от няколко училища от България, в това число - ПЧУ "Леонардо да Винчи", Русе, ОУ "Отец Паисий", Силистра, ОУ "Васил Левски", Разград, ПЧМГ, София и СОУ "Иван Вазов", Вършец.

Програмата Space Camp се фокусира върху мотивирането на младите участници да се насочат към кариери в областта на науката, математиката, технологиите. Чрез интерактивни симулации пречупени през призмата на космоса, младежите се учат на работа в екип, комуникация и лидерство в динамична и забавна среда.

Програмите на космическия център дават възможност на участниците да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Провеждат се занятия по конструиране на ракети, управление на космически совалки, термодинамика и много други. Участниците обличат астронавтски костюми, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и извършват още много други дейности, свързани с подготовката за мисия в космоса. Програмата се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. Участниците в първа група тази година, имаха шанса да се срещнат и разговарят с американския астронавт Майкъл Форман, който отговори на техни въпроси за космическите мисии и животът в космоса. След преминаване на програмите, участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Център за творческо обучение акцентира върху развитие на способности и умения като самостоятелно изследване на проблеми и взимане на решения, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, реалистична самооценка и самочувствие, формиране и отстояване на собствено мнение, по-добра комуникация и ефектива работа в група. 

Програмите на Центъра включват дейности по природни науки с експерименти, познания за Космоса чрез конструиране на ракети, опознаване на човешкото тяло и режими на хранене, познавателен и забавен спорт, себеизразяване и различни техники за общуване, оцеляване и действия при кризисни ситуации и бедствия. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със Space Camp Turkey в Измир. Най-изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на Space Camp Turkey.

Центърът провежда образователни програми за деца и учители, както извършва и редица други дейности, свързани с образованието. Фокусът на организацията е балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и свободно общуване с другите. Целта е да бъде събуден естественият интерес на децата да опознават света и да бъдат подтикнати към смислено саморазвитие. Това е придружено от много смях и забава, но и сериозна работа и преодоляване на предизвикателства. Резултатът е вътрешно удовлетворение, промяна на светогледа и различно отношение към ученето.

Център за творческо обучение има клонове в гр. София и гр. Варна, а екипът провежда обучения и образователни програми в цялата страна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: