Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обвиненият за двойното убийство в Пловдив експолицай: Вижте как водят един невинен човек
Автор: Цвети Тончева 13:52 / 09.07.2021Коментари (0)1001
"Вижте как водят един невинен човек“, обърна се към журналистите при влизане в залата на Апелативния съд експолицаят Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите си, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Върховният касационен съд  отменени преди време изцяло решението на Пловдивския апелативен съд, като делото е върнато за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Днес в залата присъства и резервен защитник на Караджов – адвокат  Мария Христова, въпреки че той активно се защитава по това дело.

В началото прокуратурата направи своите искания въз основа на препоръките на Върховния касационен съд, като поиска нови разпити на вече разпитани свидетели и вещи лица. Защитникът на Караджов - адвокат Зоя Тошкова оспори някои от тях, като смята, че въобще не е необходимо да бъдат разпитвани пак свидетели, които няма да кажат нищо ново. Според нея това няма да доведе до изясняване на обективната истина.

Тя поиска справка за имотите на родителите на Караджов и на неговото семейство от имотния регистър за времето от 1997 година до 2016 година, която да бъде приложена към делото. Според Тошкова от справката ще стане ясно, че в обвинението се говори за вила, която вече е била купена. Бяха направени и още искания за изясняване на обективната истина за факти и данни, които досега не са доказани, според нея.

Адвокат Тошкова поиска и промяна на мярката за неотклонение на Караджов, който вече 6 години е в ареста.

Думата бе дадена и на Венцислав Караджов, който действително активно застъпи, като директно обвини прокуратурата, че по обвинението все още не са разглеждани съществени факти. "Такава констатация е направил и ВКС, като с това се признава, че всичките инстанции досега са работили, като са преповтаряли едно и също като в един балон", каза той.

Пропускали са основни факти, като са заобикаляли важни детайли. Според Караджов липсват всякакви доказателства и основни данни за автора на деянието. "ВКС доказва, че тези всичките доказателства са изфабрикувани от тази госпожа“, каза той, като директно посочи прокурорката по делото.

Съдия Германов се намеси, като помоли Караджов  да си формулира исканията от съда, като не навлиза по същество в делото.

Вторият прокурор също се намеси и каза пред съда, че Караджов ще продължи да повтаря пак същото, но обвиняемият го контрира с думите: "Защото всичко е на мой гръб, затова“.

Съдия Германов посочи, че всички искат да бъде изяснена истината, а тяхната мисия е да се събират максимално доказателства. Той оформи по-накратко исканията на Караджов, а именно да бъде доказан точният час и дата на извършеното престъпление, което засега го нямало по делото, според обвиняемия, да бъде изследвано и открито чие е чуждото ДНК, открито в козия крак, както и в синджира и катинара на къщата, за които се твърди, че са доказателства за престъплението при проникване в къщата на родителите и да бъде изследвано чие е влакното, открито на прозореца.

Караджов се съгласи със съдията, но въпреки това реши, че трябва да каже всичко, което мисли. "Шеста година съм задържан, минах през 3 инстанции и не получих справедливост. 5 години бях превърнат в съдебен статист, институциите не си свършиха работата. 1300 страници с опровержения съм написал, защото всичко почива върху фалшиви факти“, каза той и добави, че фактическата обстановка е непостижима за доказване, а 95% от заседанията протичат на принципа "Вие си говорете, не ни пречите“.

Съдията обеща, че отново ще му бъде давана думата и правото да се защитава по време на съдебния процес.

В залата присъства и неговата съпруга - Каля Караджова, която след двойното убийство също бе викана за разпит във Второ районно управление, след което бе арестувана. По-късно синът им също бе задържан, а впоследствие и снаха им. На специална пресконференция съпругата на арестувания полицай Венцислав Караджов се оплака от психически тормоз и полицейски произвол, упражняван върху нея, майка й и сина й. "Притискат ни по абсолютно незаконни начини да признаем, че мъжът ми е убил родителите си", заяви тогава Каля Караджова.

Венцислав Караджов е бивш полицай от Икономическата полиция в Пловдив. Неговите родители - Цветан и Божура - на 74 и на 64 години, бяха убити на 15.05.2016 г. в град Пловдив. Караджов бе обвинен, че умишлено е умъртвил майка си и баща си, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел, поради което бе осъден на доживотен затвор.

Още по темата: общо новини по темата: 6
21.03.2023 »
17.09.2021 »
21.05.2021 »
21.05.2019 »
28.09.2018 »
22.11.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: