Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обявиха червен код за нивото на река Марица
Автор: Екип Ruse24.bg 09:05 / 05.02.2015Коментари (0)442
© Ruse24.bg
Червен код за опасност от наводнения обявиха за районите около р. Мочурица при Воденичане и р. Тунджа при Ямбол и Елхово, съобщават от екоминистерството.

Критично остава и нивото на река Марица при Свиленград.

Затворен остава пътят Елхово - село Трънково, като учениците ще бъдат извозени през село Коневец. В няколко жилищни блока в ниските части на града са осигурени помпи за отводняване, за да не се намокрят електрическите табла. 

Създадена е организация за евакуация, но засега хората остават по домовете си, тъй като не съществува пряка заплаха за живота им. В града няма проблем с елзахранването и водоснабдяването, съобщават от общината.

Отменено е бедственото положение за територията на община Долни чифлик и градовете Стражица и Девин, все още е в сила за пет общини - Дългопол, Аврен, Тополовград, Болярово и Бургас, обявиха от вътрешното министерство.

Продължава контролираното изпускане на язовир Одринци с дебит от 5 куб. м/сек. Отменена бе евакуацията на селата Долина и Одринци, след като нивото на язовира спадна с 10 см.

Преливат язовирите Цонево и Тича, съответно със 100 куб. м/с и 20 куб. м/с. Отчетен е 10-сантиметров спад на нивото на река Камчия в района на село Гроздьово.
Нивото на река Тунджа при гр. Ямбол към 5 часа е 437 см при критично ниво от 560 см, а при Елхово е 414 см при критично ниво от 395 см. По обяд вчера обаче то започна да спада. Отчетен е спад на нивото на река Марица при Свиленград (13 см), Харманли (21 см) и Димитровград (4 см).

Продължава издирването на изчезналите трима души. Водолази и хеликоптер ще търсят изчезналото семейство край Девин. На 1 февруари 50-годишният Захари и 45-годишната Маргарита Вълкови потеглили с джип, паркиран пред блок край река Девинска.

Колата тръгнала на заден, но заради техническа неизправност или сгрешен педал - вместо спирачка - газ, колата изхвърча в коритото на придошлата река.
Предполага се, че телата на двамата са отнесени към опашката на язовир "Цанков камък".

Представител на местната полиция ще претърси с машината на застрахователна компания района над река Въча и язовир "Цанков камък". Изчезналата на 1 февруари сутринта в буйните води на петричката река Луда Мара 31-годишна Зорница от Шумен също не е открита. Пожарникарите намериха същия ден кученцето на островче всред разбеснялата се река в близост до кооперативния пазар. Тя дошла с майка си да изкара зимата в Петрич и пак да замине за Гърция.

По данни и прогнози на Националния институт по хидрология и метеорология днес няма да има валежи. В петък на много места ще падне дъжд, в планините над 1700 м - сняг. Очаквани количества - между 5 и 10 л/кв.м, в планинските райони до 15 л/кв.м, а в Рило-Родопската област има вероятност за количества над 20 л/кв.м. Заради очакваното снеготопене обаче трябва да се очаква повишаване на нивата на реките в Дунавския, Черноморския и Източнобеломорския басейн.


Още по темата: общо новини по темата: 25
28.06.2015 »
15.04.2015 »
06.04.2015 »
01.04.2015 »
21.03.2015 »
11.03.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: