Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Одобриха над 160 тръжни процедури на български общини
Автор: Екип Ruse24.bg 14:11 / 05.08.2014Коментари (0)230
© Ruse24.bg
Над 160 общински тръжни процедури за реконструкция и модернизация на инфраструктура вече са одобрени и подписани. Това съобщи изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - РА (ДФЗ) Атанас Добрев след откриването на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него". То отвори врати за 22-ри път в Добрич. До 20 август всички останали търгове на общини ще бъдат финализирани, обеща Добрев.

Селското стопанство е ключов отрасъл в икономиката на България и дава големи шансове за реализация на предприемачеството у нас, каза в приветственото си слово Добрев. Той подчерта, че ДФЗ ще продължи и в бъдеще да прилага политиката за подпомагане на земеделските производители и ще съдейства на Министерство на земеделието и храните за създаване на законова рамка за по-добри и облекчени условия за финансиране за всеки отделен стопанин.

Убеден съм, че в партньорство ще успеем взаимно да си бъдем полезни и да отговорим на предизвикателствата, пред които сме изправени, каза в заключение Добрев. Той пожела успех на всички участници в изложението.

На форума присъстват още зам.-изпълнителният директор на ДФЗ Татяна Ангелова, директорите на областните структури на Шумен, Добрич и Варна, както и над десет експерта от Централно управление на ДФЗ.

В сряда, 6 август, от 13 ч., в рамките на панаира ще се проведе кръгла маса, на която ще бъде представено изпълнението на Програмата за развитие на селските райони, прилагането на държавните помощи, директните плащания и селскостопанските пазарни механизми. Експертите имат готовност да отговарят на въпроси на кандидатите по програмите, схемите и мерките, които институцията администрира. Добрев обяви, че налага практиката служителите на ДФЗ вече да бъдат сред земеделските стопани, сред агробизнеса и представителите на общините, за да им оказват нужното съдействие.

На откриването на изложението присъстваха и Н. Пр. посланика на Казахстан Темиртай Избастин, областният управител на Добрич Недко Марчев, зам.-кмета на община Добрич Иван Колев, земеделски производители и фирми от агробизнеса. Форумът продължава до 9 август в СК "Простор".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: