Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Онлайн уроци сменят учителите в клас
Автор: Екип Ruse24.bg 09:35 / 16.09.2011Коментари (4)631
© Impact Press Group
Онлайн уроци ще могат да заменят преподавателите в клас до 2 години като част от въвеждането на електронното правителство в държавата. Това каза вчера образователният министър Сергей Игнатов.

Всички уроци и тестове към тях ще бъдат качени в електронен вид, като по този начин няма да има разлика между обучението в клас и това по интернет. Целта е, ако децата са отсъствали от час, да могат по електронен път да се запознаят с уроците.

Родителите от своя страна ще имат достъп до целия учебен процес, а не само до оценките и отсъствията на хлапетата си.

"Трябва да направим тази първа крачка - да създадем електронната магистрала, по която ще се случи най -доброто за нашите деца", заяви Игнатов.

Проектът за информационни и комуникационни технологии в образованието е от 2008 г. и беше временно спрян заради одити. Сега работата по него се възстановява. По думите на Игнатов трябва да се създадат условия, за да може след 5-6 години да има добра електронна среда за обучение в училище.

Има решение на политическо ниво образованието да се превърне в първостепенна важност, а сега то е трето по бюджет, заяви още просветният министър. Той подчерта, че ако искаме да се борим за първите места в Европейския съюз, трябва да модернизираме системата. Игнатов обясни, че по-големите инвестиции ще се отразят на благосъстоянието на работещите в нея.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е добра стъпка в правилната посока. Нещата няма да вървят гладко, но има предпоставки да се оправят. Ще следим процеса и ще внасяме корективи. Само дано това да не е поредната възможност за злоупотреби с обществени средства. Трябва прозрачност. Трябва да има отчетност и механизъм за обществен мониторинг. Именно с интернет това може да се извършва лесно.
Aнонимен
на 16.09.2011 г.
-2
 
 
Някой се е изхвърлил пак! Всеки трябва да има възможност да се учи в предпочитаната от него форма на обучение , щом изпитът е присъствен и се извършва от външна организация ? Целта не е само да събираме учениците в училище, но да усвоят знания, умения, навици за работа и общуване ? Сега се пълнят бюрата по труда с дипломирани безработни, неграмотни среднисти и вишисти !
+2
 
 
Министъра уж е интелигентен човек, а с това изказване се е олял. Има огромна разлика между "електронно обучение" (което за сега се проваля навсякъде по света) и предоставянето на достъп до материалите за обучение в електронен вид (бил той през интернет или не). В този смисъл не може да се твърди, че няма да има разлика между обучението в клас и в това по интернет. Разлика няма да има само ако обучение в клас на практика не се прави. Но да смяташ, че може да замениш напълно диалога между ученик и преподавател с електронна система, и че ефекта ще е един и същ означава, че си в "матрицата".
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: