Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Open Buzludzha 2023 ще се проведе от 10 до 13 август 2023 г. и ще включва участието на Остава, So Called Crew, Керана и космонавтите
Автор: Екип Ruse24.bg 12:00 / 16.05.2023Коментари (0)293
©
Три дни, три нощи на три сцени за трета поредна година - и това само след три месеца. От четвъртък до неделя, 10 до 13 август 2023 г., ще се проведе фестивала OPEN BUZLUDZHA. Събитието привлича любителите на природата, музиката и културата с пъстра и алтернативна програма с кауза. Вижте промо видеото на събитието.

На основна сцена, на поляната при хижа Бузлуджа, ще свирят над десет музикални банди с рок, инди, хип-хоп и RnB изпълнения, а headline изпълнителите са "Остава“ и “Innerglow" в четвъртък, "Керана и космонавтите“ и “Top Stoppers" в петък и “So Called Crew" и “Явката ДЛГ & Madmatic" в събота. 

Изключително изживяване се готви на Монументалната сцена, директно пред Бузлуджа, където диджеи от страната и чужбина ще взривят публиката с електро, техно и хаус сетове. И трите нощи, самият монумент ще бъде осветен от видео 3D мапинг шоу, създадено от MP-STUDIO, организатори на фестивала на светлините "LUNAR“, който току-що приключи в столицата. На третата, горска сцена посетителите очакват музикални и танцувални изненади. 

През трите фестивални дни е подготвена богата дневна програма, включваща походи в планината, игри, работилници, състезания, спорт и презентации. Ще се състои и радио-балета "Нонумент 1.0-перформативен подход към Бузлуджа" носител на националната награда ИКАР, представен от Стефан А. Щерев и немския арт колектив "Лигна". 

За лесното придвижване са предвидени шатъл бусове от Казанлък до фестивалната поляна, както и паркоместа непосредствено до мястото на събитието. Ще има организиран къмпинг с палатки и кемпери. 

От днес до края на месец май в продажба са промоционалните тридневни билети на цена от 49 лв., както и билет с включено място за палатка на стойност от 79 лв. След 1 юни цените ще се повишат. За повече информация и закупуване на билети вижте този линк. 

Събитието се провежда в подкрепа на опазването на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура, история и туризъм и няма политически цели. Фестивалът се организира от фондация "Проект Бузлуджа“, заедно с Община Казанлък и “Bar Dak". С всяка следваща година събитието се разраства, както като мащаб, така и като атрактивни предложения към публиката. Тази година фестивалът е част от проект “Култура за културно наследство", разработен от фондация “Проект Бузлуджа". Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура“ по програма "Едногодишен грант“ – 2022 г.  

Партньори са фестивалите "A to JazZ“ в София и "Reperkusound“ в Лион, Франция. Фестивалът е безкешов, така че дори в планината посетителите ще могат да плащат с карта, благодарение на Mypos и Mastercard. За пръв път тази година в събитието ще се включат и международни диджей изпълнители, благодарение на подкрепата на посолството на Федерална република Германия. Събитието се провежда със съдействието на Национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа“.  

Повече информация може да намерите в социалните мрежи- Facebook и Instagram, както и сайта на фондация "Проект Бузлуджа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: