Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Oператор увеличава месечната такса
Автор: Екип Ruse24.bg 09:22 / 05.01.2023Коментари (5)501
©
Предстои ново поскъпване на един от мобилните мобилните оператори. 

По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и очакванията са отчетената годишна инфлация за 2022 година да остане на тези нива.

Поради тази причина и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лв. с ДДС за всяка основна и допълнителна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г.. това пише в съобщение на "Виваком" до своите клиенти.

Промяната на цената засяга само месечния абонамент за услуги и няма да се отрази в промяна на лизинговите вноски на устройства на изплащане.

От "Йетел" и "А1" засега заявиха, че все още не обмислят такова решение за за по-високи такси.

Според общите условия за работа с клиенти операторите имат право да актуализират месечните такси за услугите си според нивото на инфлацията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
114.1 (изм. в сила от 07.05.2013 г.) Не по-често от веднъж в рамките на една календарна година Виваком има право да индексира цените на услугата, като ги коригира с процент не по-висок от месечния индекс на потребителските цени, определен от Националния статистически институт (ИПЦ, предходният месец = 100), натрупан за периода след последното определяне на съответната цена. С приемане на Общите условия Абонатът се съгласява с методиката за корекция на цените, извършена при условията на настоящата т. 114.1. Ако прилагането на индексацията е довело до значително увеличение на цените, Абонат – физическо лице има право да прекрати договора с 30 дневно писмено предизвестие без да дължи неустойки. В такъв случай Абонатът следва да възстанови на Виваком всички суми, получени като субсидии или отстъпки, предоставени с оглед определен срок на договора. Задълженията на страните във връзка със споразумения за лизинг или продажба на изплащане стоки, сключени към договора се запазват и продължават своето действие до пълното им изпълнение между страните. (Това е от общите условия на ВИВАКОМ) На никой не му дреме, че всеки увеличава цените на предлаганите стоки и услуги, като оправданието е инфлацията. Крайния потребител не получава увеличение на доходите си поради настъпилата инфлация. Така на практика крайния потребител (гражданите) изнасят инфлацията на собствения си гръб.
0
 
 
Алчени Измекяри са и Трите Моб.Оператори Държавата Трябва да ги Регулира те Всяка Година по Два пъти Увеличават Таксата
+3
 
 
За другите телекоми не е толкова висока инфлацията, защото на тях не им се налага да финансират военни мобилизации. Така се получава като си продадеш на безценица националния оператор на считащи те за неприятелска държава, защото си воден от "братски" чувства. Разместваш буквичките БТК на КТБ и си бъркаш дълбоко в джобчето за пореден път, защото като нейните такси/цени/тарифи "втори няма на света".
Сподели какво ново....
на 05.01.2023 г.
0
 
 
Гнусни крадци! А са на печалба всяка година, всичките оператори!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: