Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Описаха подробно ужаса в Родопите, убиецът шофирал със 115 км/ч
Автор: Екип Ruse24.bg 16:19 / 26.05.2021Коментари (0)529
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо В.Г., на 36 г., за това, че на 27 юли 2020 г., на пътя Смолян – Кричим, км 96, обл. Пловдив, при управление на лек автомобил, марка "Ауди А8“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице  - Н.М., на 66 г., и Д.Т., на 57 г., и средна телесна повреда на Н.Ч., на 35 г., довела до трайно затрудняване на движението на левия му крак – престъпление по чл. 343 ал. 4 вр. ал. 3 вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 27 юли 2020 г., обвиняемият В.Г. шофирал лек автомобил, марка "Ауди А8“, в посока към Девин. Маршрутът му преминавал през Кричим. Той достигнал до 96 км на посочения път, където се намирала "малката“ стена на язовир "Въча“. В този участък В.Г. шофирал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой преминал в насрещната лента за движение въпреки забранителната маркировка.

В това време, в посока към Кричим, пътувал специален автомобил "Форд Транзит“ – кемпер, управляван от Д.Т. На дясната седалка до него бил Н.М. Водачът на кемпера Д.Т. видял идващия отсреща лек автомобил, отбил вдясно, плътно до подпорната стена и намалил скоростта си на движение. Обвиняемият също намалил скоростта, с която се движел, но поради тесния участък на пътя, двете коли не успели да се разминат и настъпил челен сблъсък между тях, като в този момент скоростта, с която се е движел лекият автомобил "Ауди А8“, била 73 км/ч.

Вследствие на катастрофата от нараняванията си починали Д.Т. и Н.М., а Н.Ч. - спътник на обвиняемия, получил средна телесна повреда.

Извършена е била химическа експертиза, при която е установено, че В.Г. не е употребил алкохол или наркотични вещества. Според автотехническата експертиза, причината за пътното произшествие е превишена и технически несъобразена скорост, с която е управлявал В.Г., както и навлизането му в насрещната пътна лента по време, място и начин, когато това не е било безопасно. 

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен, е  лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо В.Г. е взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 5000 лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: