Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Опитват да разчетат бележник, захвърлен в близост до тялото на шефа на КАТ-Казанлък
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 16.12.2018Коментари (0)1521
© Монитор
Eксперти сушат самоделно направен от картонени листове бележник, намерен край пачките с банкноти и кобура с револвер, за които се предполага, че са изхвърлени от открития мъртъв между селата Бузовград и Горно Черковище началник на КАТ-Казанлък Тодор Николов, съобщи наблюдаващата досъдебното производство прокурор Таня Димитрова. По думите й страниците били доста увредени от престоя в утайника, тепърва специалистите щели да кажат дали са годни за допълнителна информация.

При първия оглед в личния автомобил "Мерцедес“ на Николов и в дома му не са били намерени два от трите му мобилни телефона, за които се знаело, че ползва в ежедневието си.

Това наложило повторен оглед в събота, при който се проверявали няколкото вили и пчелин по пътя, който катаджията е изминал преди да сложи край на живота си с изстрел в дясното слепоочие със служебния си "Макаров“.

Трупът беше открит при обход на полицейски патрул в близост до язовир Копринка към 13,30 часа в петък. Аутопсията установила, че смъртта на 44-годишния мъж е настъпила малко преди полунощ  в сряда, когато вече е бил обявен за общодържавно издирване по молба на сестра му Мирослава.

По думите й за последно с Тодор по телефона разговарял съпругът й, на когото направило впечатление, че катаджията е забравил ключовете си на входната врата на къщата в Бузовград, където живеели заедно. Николов помолил да ги приберат и затворил защото имал… работа.

Жителите на Бузовград са изненадани от това. По думите им мъжът бил изключително стриктен и нямало как да остави общият дом отворен. Повод за различни догадки е и липсата на двата мобилни телефона, от които се предполага, че може да бъде извадена ценна информация за контактите на полицая.

Тялото на Николов е било намерено заключено в купето на автомобила, бил е със служебната униформа. Пистолетът, с който се е гръмнал в слепоочието, е бил в дясната му ръка, уточни прокурор Димитрова в събота. Все още не били изброени всички банкноти от петте пачки, захвърлени в утайника край канала, но сумата едва ли надхвърляла 10 000 лв. Очаквали се експертните заключения от взетите натривки от дланите на мъртвия за наличие на барутни частици по тях. Тялото е било аутопсирано в катедрата по съдебна медицина при Тракийския университет в Стара Загора още в петък вечерта, предстояло заключенията на патоанатома да бъдат предадени на разследващите. На този етап не се коментира дали Николов е имал преживе някакви сериозни здравословни проблеми. За болно сърце и предстоящо лечение съобщи в петък началникът му Стойчо Крачолов. Предполага се, че погребението ще бъде в неделя.

Близки на Тодор Николов са категорични, че той е бил здрав, дори през седмицата бил с приятели на дискотека в Казанлък и се забавлявал, биейки барабаните на оркестъра. Мъжът е бил душа на компанията, винаги бил готов да услужи. От няколко години, въпреки служебните си задължения, поел и председателството на бузовградското читалищно настоятелство.

В няколко от полицейските форуми се лансират различни версии за смъртта на Николов. Според едни той е бил "касичка“ за пари, идващи от тукашната дървосекаческа мафия. Според други парите и пистолетът са били нарочно подхвърлени в канала, за да бъдат покрити други следи.

Директорът на ОД на МВР-Стара Загора Георги Хаджиев категорично отрече за Николов да са постъпвали сигнали относно някакви корупционни действия.

Източник: Монитор

Още по темата: общо новини по темата: 4
15.12.2018 »
15.12.2018 »
14.12.2018 »
14.12.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: