Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Орязват държавната субсидия за общините с 20%
Автор: Екип Ruse24.bg 08:44 / 05.05.2010Коментари (15)1360
© Ruse24.bg
Да се намали с 20% държавната субсидия за всички общини в България е поредната антикризисна мярка на финансовия министър Симеон Дянков. Решението е огласено пред представители на Националното сдружение на общините, които заседаваха вчера в столицата по проблемите на изпълнение на Закона за държавния бюджет за 2010 г, научи Ruse24.bg.

Идеята е мярката да бъде гласувана със задна дата - от 1 януари, което би нанесло сериозен удар на всяка една община, а някои от по-малките направо биха били принудени да затворят, тъй като бюджетът им е по-малък дори от изравнителната сума, която се получава в края на годината. Дянков обаче е изчислил, че по този начин правителството ще спести 182 милиона лева.

Представителите на общините са обявили решението за крайно неприемливо и са поискали среща с министър-председателя Бойко Борисов, който е поел ангажимент да внесе предложение на днешното заседание на правителството орязването на парите да бъде от 1 юли, което на годишна база означава 10% намаляване на субсидиите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Като няма пари, защо в София строят многофункционална спортна зала с държавни пари? Знаете ли колко милиони отиват към нея? Тоя софийски боклук, дето го приемаме, ще ни донесе само екологична катастрофа, но не и пари. Карайте боклука в дома на Каназирева!
+1
 
 
Проблемът на бат Бойко му е, че няма "материал". Събрали се на едно място мутри и ченгета и резултатът е на лице: холивудски екшъни и празни приказки. Не бива да очакваме нищо от Дянков. Човек, който за шест месеца си смени мнението няколко пъти относно икономическото развитие на страната, може да ни говори само, че нищо не разбира от работата която трябва да свърши. Но ние сме си виновни за всичко, ние си ги избрахме, не че имахме право на избор, най лошото е че нямаме никаква алтернатива. Сега ще си жънем посятото!
-1
 
 
ПАРИ НЯМА! Спрете да мрънкате и затягайте колана!
+1
 
 
Факт е, че има тенденциозно отношение от страна на управляващите, към 2-рият по големина град в България.
-1
 
 
Научихте се да плачете като този дебил слаФчо.Този човек с некъдърното си обкръжение до миналата година,колко пари докара на Пловдив от инвестиции и проекти.Та тази пролет е ревнал за софийските пари натях разчита и на 30 милионния заем. А за колегата по долу,Кубрат говори се за 30 тона а не за 130.
+1
 
 
Дянков е голям ИКОНОМист бе, бръкна в джобовете на хората с отпуски, болнични, орязване на заплащането на държавната администрация (което вероятно ще накара и частниците да се ослушват за по-ниски заплати) и тва при все високите за българите цени на горива и стоки. Ся ша ми пести и от условията за живот на гражданите. Абе тоя човек не отчита социален фактор в икономиката. Синдикати и общини да вземат да дадат малко глас. И тия истории, че мерките били антикризисни да ги разправят някъде другаде, 100% съм сигурен, че разчитат след година хората да са забравили с кви социални привилегии са се ползвали. Дянков, вън от управлението на БГ!
+3
 
 
То оставете, ами Фандъкова искала да поемем още 130 000 тона!!! Това ако не е геноцид към гр.Пловдив и пловдивчани, не знам какво друго е! Това, че някои общини не са от герб, значи ли, че всички ще страдаме заради това! И какво общо изобщо има политиката в конкретните поети обещания-"да приемете 100 000 тона, ние ще ви платим 15 мил." е приехме ги, и какво??? Пак щял да се запознава с документацията-абе нещастник-некадърен, до сега какво прави и на какъв се правиш! Какви документи ще гледаш??? Самите общински съветници от герб начело с Дани Каназирева се бориха лъвски, само и само да бъде по-евтино за София да си депонира боклука, сякаш не са пловдивски, а софийски общински съветници! Ние пловдивчани не сме го забравили това и на изборите този път май, ще ни забравите "уважаеми" гербери!
+3
 
 
Подкрепям коментарите на 100 %,значи ако не си платиш вноската по кредит те режат с проценти и невъзможност за ползване на сумата за усвояване а държавната машина си върви където си иска,щом са решени тези 25 мил. за шопкото шкарто да си ги дават,ако не да си вземат миризливите бали и да си платят за неустойката
-3
 
 
Много правилно постъпва Дянков! Никакви пари за боклука при този корумпиран кмет и недъгава общинска администрация! След изборите да ги дадат парите, че иначе няма да ги усетим. А, най-добре беше да не се приема софийски боклук, както беше обещал и Главчо. Но, той ни излъга, излъга и ГЕРБ, а сега пък лъжат него. Каквото повикало, такова се обадило!
0
 
 
Че държавата трябва да плати за боклука - с двете ръце съм за! Обаче, че пловдивската администрация СПИ по отношение на развитието на града и привличането на финансов ресурс ( разчитайки единствено на субсидии и дотации) за Пловдив е химера за нея. Т. е. когато няма визия и маркетининг, съответно няма и пари. А това е толкова елементарно!! Но Главчо и кликата му освен да реват за друго не могат и да си помислят. Плюем по шопите, но не чувам да се оплакват за пари? А вие? И няма и да се оплачат защото е впрегнат целият ресурс за развитието на града и вчера дори разбрах, че инвестициите при новата кметица са над 500 мл евро !ЗАСЕГА, ще има и още защото гледам представят проекти, развиват с ЕС пари инфраструктура.....а нашето кметство при ГОЦЕ на кафе, е пийте си го!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: