Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Още 200 000 декларации за доходите очаква НАП до края на април
Автор: Екип Ruse24.bg 12:03 / 22.04.2015Коментари (0)290
© Ruse24.bg
Над 200 000 декларации за облагане на доходите предстои да бъдат подадени в дните, оставащи до края април. Най-лесният начин за деклариране на доходите е по интернет с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), припомнят от НАП. До момента са получени над 300 000 подоходни формуляра, като всеки трети от тях е изпратен по електронен път.

ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. Освен справки за задължения, с ПИК могат да се подават декларацията за облагане на доходите, осигурителните декларации 1 и 6, както и справката за изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ). Чрез персонален код се подава и декларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.

До момента над 270 000 граждани вече имат персонални кодове. Най-често клиентите на НАП проверяват с ПИК своите задължения, като тази услуга е ползвана над 4 милиона пъти. На следващо място по популярност е справката за извършени плащания, като тази услуга е ползвана над 2 милиона пъти.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане - 11 00 00 "Данъци и други приходи за централния бюджет".

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: