Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Още 650 деца ще бъдат изведени от институциите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:13 / 26.08.2016Коментари (0)504
©
Предвиждаме реформиране на услугите в домовете за деца, лишени от родителски грижи и извеждането на 650 деца от тях. През септември Министерски съвет ще обсъди план за действие за продължаването на реформата в сектора. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в Благоевград, където се запозна с дейността на домашния социален патронаж в квартал "Еленово". Тя подчерта, че разчита на ефективната работа с местните власти за следващия етап от деинституционализацията на децата.

Русинова добави, че се предвиждат и мерки за превенция на изоставянето и доразвиването на приемната грижа, с които ще се подкрепят около 4000 деца. Промените ще се финансират със средства от оперативните програми "Региони в растеж" с над 50 млн. лв. и "Развитие на човешките ресурси" с около 180 млн. лв. В момента Министерството на труда и социалната политика и Националното сдружение на общините работят, за да определят точно какво ще е финансирането към всяка една община.

Министър Русинова добави, че около 13 000 души в цялата страна получават топъл обяд по оперативната програмата за подпомагане на най-нуждаещите се.

Един от първите ангажименти, които поех като министър, беше да работя активно за приемането на нов Закон за социалните услуги, каза Русинова. Целта му е създадената система от доставчици да предоставят по-качествени и ефективни услуги, които да бъдат таргетирани към специфичните нужди на всеки отделен човек, който се нуждае от тях. Новият закон ще създаде и условия за по-голяма конкуренция между всички доставчици. Това ще доведе до по-ефективно изразходване на публичните средства, обясни министърът.

Тя похвали община Благоевград за успешното комбиниране на социалните услуги, което дава възможност за комплексно подпомагане






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: