Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Оставиха в ареста групата, проповядвала радикален ислям
Автор: Екип Ruse24.bg 09:55 / 29.11.2014Коментари (9)538
Окръжният съд в Пазарджик наложи постоянна мярка "задържане под стража" на Ахмед Муса Ахмед и останалите шестима задържани при акцията на ДАНС.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив в тридневен срок. При постъпване на жалба или протест делото се насрочва за 4 декември от 10 часа.

Мотивите на съда:

Приемаме, че за Ахмед Муса Ахмед има обосновано предположение, че е извършил всичките му вменени престъпления с оглед на събраните по делото гласни доказателства. За останалите обвиняеми приемаме, че няма обосновано предположение за осъществяване състава на престъплението по чл. 407 от НК (бел. ред. проповядване на война). Налице е обосновано предположение за другото вменено им престъпление (бел. ред. - участие в група за проповядване на антидемократична идеология).

Събрани са множество доказателства, включително и разпити дадени пред съдията - аз, защото цяла седмица съм дежурна - които определено сочат, че те са изповядвали един краен, радикален ислям, който няма нищо общо с традиционния ислям. И в тази насока са свидетелските показания. Трайната практика на Върховния касационен съд е че проповядването на антидемократична идеология може да става по всякакъв начин. И чрез всякакви средства.

Самите символи, които те са използвали, преди да се създаде терористичната организация "Ислямска държава", са били традиционни символи. Но след като те са станали символи на тази терористична организация, факт е че обвиняемите са започнали да ги използват, след като тази терористична организация е започнала да действа на територията на Сирия. 

В тази насока съм посочила, че символите, използвани от фашистите в Германия по време на Втората Световна война, сами по себе си не са били фашистки, а са били символи, използвани в Древния Рим. Те стават такива, след като започват да се използват от една антидемократична организация. И ако те - след като се ползват от тази организация и ги разпространява, това според настоящия състав осъществява вмененото им престъпление.

Приехме, че няма опасност те да се укрият, тъй като всеки от тях има адрес. Още повече, че Ахмед Муса Ахмед има висяща присъда и както виждате, не се е укрил. Налице обаче е реална опасност да извършат престъпление. По делото са събрани доказателства, че заради крайните им реилгиозни убеждения на тази група, сама по себе си сочи, че има опасност те да продължат този си вид престъпна дейност.

По отношение на единствената жена в групата - Александрина Ангелова, която е студентка първи курс в Пловдивския университет "българска филология", за същата се събраха доказателства, че лично тя е превела книга със заглавие "Вероотстъпване", която според разпитаните свидетели никой не е пожелал да издаде. Същата книга е преведена от нея и издадена на български език с помощта на Ахмед Муса Ахмед. 

Тази книга е разпространена от нея и продавана пред частния храм в град Пазарджик, където проповядва обвиняемия Ахмед Муса Ахмед. В тази книга има цитати, които определено сочат на изключително краен, радикален ислям, който провокира към насилие, антидемократична и антихуманна дейност.

Това са ни мотивите, че мярката трябва да бъде постоянно задържане.


Още по темата: общо новини по темата: 16
19.02.2021 »
03.05.2019 »
29.11.2017 »
06.04.2016 »
23.07.2015 »
31.03.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На сапун и кучешки гранули да ги направят!!!
+5
 
 
Събирайте ги на стадион Пловдив да ги целим с камъни.Стадиона и тези утайки и без това за друго не стават...
+4
 
 
В ПУ, в Медицинския университет,почти не се говори български !!
+7
 
 
На бесилото всичките, никакви затоври!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: