Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Оставиха зад решетките двамата, отвлекли, били и заплашвали с убийство млада жена във Варна
Автор: Пламена Николова 14:21 / 24.01.2022Коментари (0)437
©
Илюстрация
Мерки за неотклонение “задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на двама мъже, съответно на 38 г. и на 32 г., привлечени като обвиняеми за противозаконно лишаване от свобода и за закана с убийство на млада жена, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на двамата мъже, спрямо които на 21 януари т.г. са предявени обвинения за извършени в съучастие като съизвършители престъпления по  чл. 142а, ал. 1 и по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Пострадалата от посегателството млада жена, която е работила в магазина на 38-годишния мъж, в продължение на около денонощие и половина е била противозаконно лишена от свобода и държана против волята й в складово помещение.

От страна на двамата обвиняеми и трето неустановено по делото лице са й причинени травматични увреждания и отправени закани с убийство по отношение на нея и нейни близки, във връзка с подозрения за извършени присвоявания на средства от пострадалата. Деянията се явяват тежки умишлени престъпления, доколкото законодателят е предвидил за всяко от тях възможност за налагане на  наказание "лишаване от свобода“ до 6 години.

Анализът на събраните на този етап гласни и писмени материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни към престъпленията, за които са им възведени обвинения. Съдът отчете, че самият механизъм на извършване на деянието, привличането към задружна престъпна деятелност на поне три лица, в достатъчна степен разкрива високата степен на обществена опасност.

38-год. управител на магазина е неосъждан, но са налице данни и съществува реална опасност да се опитва да повлияе върху свидетели за промяна на показанията им. От справката за съдимост на 32-год. мъж е видно налагано административно наказание, но по отношение на него по делото са налични данни за съпричастност към още едно престъпление – отвличане, за което на този етап не е привлечен към наказателна отговорност. Поради високата степен на обществена опасност съдебният състав на Районен съд – Варна намира, че единствената адекватна към момента мярка за неотклонение по отношение на двамата обвиняеми се явява  "Задържане под стража“.

Обжалването на определението на Варненския районен съд по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 28 януари т.год. от 10 часа.

Още по темата: общо новини по темата: 1
21.01.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: