Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Оставиха зад решетките имотно семейство, обвинено в пране на много пари
Автор: Пламена Николова 17:06 / 08.08.2019Коментари (0)524
©
Разградският окръжен съд е уважил исканията на Окръжната прокуратура в Разград да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвинените в пране на пари Сезгин З. и живеещата с него на семейни начала Сюзан С., съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

41-годишният Сезгин е обвиняем за придобиване на два имота - в село Ясеновец и Разград, и на автомобил "Мерцедес“ в град Есен, Германия, със средства от тежко умишлено престъпление, както и за държане на сумата от около 400 000 евро, 150 000 лева и около 2 кг златни накити в съучастие със съжителката си Сюзан.

Престъплението по член 253, ал. 5, във връзка с ал. 4, 3 и 1 от НК / пране на пари/ е извършено като продължавано деяние в периода от 5 февруари 2009 г. до 6 август 2019 г. Имуществото и средствата, които 41-годишният обвиняем е придобил и държал в тайник в дома си, са в особено големи размери, като случаят е особено тежък.

38-годишната Сюзан С. също е купувала имоти със средства, за които е знаела, че са придобити от укриване и неплащане на данъчни задължения. През 2018 г. обвиняемата закупила апартамент с площ от 98 кв. м, заедно с изба и таван за сумата от почти 97 000 лева, както и търговско помещение в Разград за 15 300 лева. През юни тази година в германския град Шифдорф тя придобила автомобил "БМВ“ за сумата  15 200 лева.

Семейството от Ясеновец бе разкрито след сигнал и операция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград от служители на ГД БОП и ОД на МВР. Задържан бе и бащата на Сезгин – 62-годишният Шакир М., който ще остане в ареста до събота, след като Окръжната прокуратура в Разград го задържа за срок до 72 часа.

Имотната фамилия от Ясеновец притежава и голяма къща с кухня, стопанска сграда и изба в селото, както и апартамент от 120 кв. м в Разград със стая в приземния етаж на кооперацията и таванско помещение.

Окръжната прокуратура в Разград е наложила забрана на обвиняемите да напускат страната и е уведомила КОНПИ за образуваното досъдебно производство за пране на пари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: