Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Осъдиха бившия шеф на НАП Мария Мургина на 4 години затвор
Автор: Екип Ruse24.bg 14:44 / 25.01.2011Коментари (24)1868
© Ruse24.bg
Бившият директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина беше осъдена на четири години затвор за издаване на незаконни указания и за оказване на принуда на бившия началник на данъчните в Силистра Милена Цолчовска.

Софийският градски съд оправда Мургина по другите две обвинения срещу нея - за незаконно прихващане на данъчни задължения от 11.5 млн. лв. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, както и за укриване на имот в Созопол от Сметната палата.

Според магистратите Мургина е нарушила закона за НАП, като е указала на главен инспектор по приходите в дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" да промени констатациите в ревизионен доклад, свързани с увеличение на финансовия резултат на фирма. За друго дружество пък вследствие на нейни указания не е събран 1.32 млн. лв. корпоративен данък.

Заради тези две престъпления според съда на Мургина трябва да бъде наложено наказание от четири години затвор, както и забрана да заема отговорни държавни длъжности за шест години.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че Мургина е принуждавала шефа на НАП в Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане, защото в противен случай ще бъде уволнена дисциплинарно. За това престъпление присъдата на Мургина е три години затвор. Тя беше осъдена и да плати на Цолчовска обезщетение от 10 хил. лв., а на държавата - близо 2250 лв. за държавни такси и разноски.

Съдът определи като общо наказание четири години затвор за всички престъпления. Присъдата може да бъде обжалвана в двуседмичен срок.

След прочитането на присъдата Мургина отказа коментар. Прокурорът Маргарита Немска заяви, че ще протестира оправдаването на бившия директор на НАП по двата пункта от обвинението, въпреки че съдът наложи точно исканата от прокуратурата присъда от 4 години затвор. "Вътрешно сме убедени, че има достатъчно доказателства и по обвиненията, за които Мургина беше оправдана", заяви Немска.

Източник: в. "Дневник"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dudev851
премахни филтъра

0
 
 
Хора успокойте се! Дойде време, старите хайлази да бъдат заменени с нови. Тази жена ще си излежи според мен. Но не забравяйте, че тя може да не е имала избор. Например, ако отвлекат детето й, може да реши сама да се оправи, като наруши закона. Не забравяйте, че не сте били там и не познавате тази жена. Аз се радвам да видя осъден шеф на агенция. Защото това май май не се е случвало до сега. И вече следващия ще се притесни преди да краде. А и всички подобни личности.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: