Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Осъдиха още 4-ма от подсъдимите по делото за рухналия хотел "Вероника"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:10 / 27.09.2019Коментари (0)1053
© bTV
Състав на Апелативен съд - Варна днес измени частично присъда на Окръжен съд – Варна и призна вината на още 4-ма от подсъдимите по делото за срутилия се преди 4 години хотел “Вероника" в комплекс “Слънчев ден" край Варна, при който загинаха 4-ма работници. Така след въззивния контрол на първоинстанционната присъда наказаните подсъдими стават общо 6-ма.

Пресслужбата на Апелативен съд-Варна припомня, че преди година Окръжният съд във Варна осъди ефективно на 3 години затвор Георги Г., собственик на подизпълнителната фирма "Дигинг“, наета за събарянето на сградата. Тогава условна присъда от 3 години "лишаване от свобода“, отложени с 5 години изпитателен срок получи Пламен Н., който по време на срутването е бил технически ръководител на подизпълнителната фирма "Бултранспорт груп" ЕООД.

Днес, с частичното изменение на присъдата Варненският апелативен съд призна вината на строителния надзорник от фирма "Инекс консулт“ Валентин П., допуснал поради немарливо изпълнение на строително-надзорната дейност смъртта на 4-та работници и му наложи наказание 3 години "лишаване от свобода“, което отложи с 3 години изпитателен срок. На същото основание и със същия размер на наказанието бе наказана и строителната експертка от "Инекс консулт“ Виолета Д.

Втората съдебна инстанция призна вината и на инспектора по здраве и безопасност в "Планекс“ и координатор по здравословните и безопасни условия на труд Валентин Т., допуснал нарушение на минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при СМР. Наказанието на този подсъдим е 2 години "лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок. Техническият ръководител на обекта Мехнур М. получи също условна присъда – 1г.6 мес.“лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок.

Апелативният съд намери, че 6-ма от всички 7 подсъдими лица - служители на 3 строителни фирми носят вина за смъртта на Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов, загинали при падането на хотела на 8-ми април 2015-та година.

6-та подсъдими, признати за виновни трябва да заплатят солидарно по 100 000лв. обезщетение за неимуществени вреди на всеки от 6-та граждански ищци.

Потвърждава се оправдателната присъда на координатора по безопасни и здравословни условия на труд, наел работници за разчистването на "Мираж“ Йовко Р.

Присъдата на Варненския апелативен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред ВКС в 15 дневен срок.

Още по темата: общо новини по темата: 21
23.06.2023 »
15.02.2021 »
11.02.2021 »
22.10.2020 »
04.10.2018 »
02.11.2017 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: