Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Осъдиха учителка заради насинено в детска градина дете
Автор: Екип Ruse24.bg 17:38 / 30.05.2019Коментари (2)795
©
Обезщетение от 5000 лева е осъдена да плати учителка от Детска градина "Пролет“ в Панагюрище за насинено момченце от групата, за която отговаряла, съобщава "Дарик".

След инцидента, родителите на малчугана са завели и спечелили гражданско дело пред Окръжния съд в Пазарджик. Искът за 26 000 лева срещу педагожката и детската градина е частично уважен.

Историята започва на 5 септември 2017 г., когато малкият Краси - тогава на 2 години и 4 месеца, е за втори ден на градина. Следобед е взет от баща си Георги Налбантов със синини от двете страни на лицето, по шията и по едното ухо.

Учителката Павлина Ерова обяснява, че нараняванията били нанесени от друго дете, което целувало и хапало момченцето като израз на обич. Малко по-късно Георги и баща му се връщат в градината да търсят обяснение, защото не вярват на тази версия, стига се до разгорещени разпри и дори спречкване. Случаят прерасна в национален скандал, след като бе публикуван в социалните мрежи от семейството.

Пред магистратите обвиняваната учителка Павлина Ерова отново разказва, че травмите са нанесени от по-голямо момче, оставено в групата на най-малките, защото Краси само него познавал и в присъствието му се чувствал по-добре.

Три педагожки, както и директорката на градината също свидетелстват, че малкото момченце било спокойно след насиняването, спало на обяд и обяснявало как баткото го "цункал, гушкал и щипнал“. Опитали се да му помогнат, като го мазали с купен от аптеката мехлем и налагали наранените места с мокри кърпички.

Хората от семейството на детето пък разказват как Краси бил изключително разстроен, плачел, бълнувал и чак на следващия ден успял да сподели, че госпожата го била, дърпала му ушенцето, затова не искал да ходи на градина.

Много време след това само при споменаването на тази дума се разплаквал, както и когато виждал жени, приличащи на учителката или детската градина. Личната лекарка на момченцето свидетелства, че при преглед след инцидента то плачело и повтаряло "Градинката, градинката“, не й позволявало да го докосва. По бузата и ушенцето имало червени отпечатъци от пръсти, които вече започнали да посиняват.

Съдебно-психологическа експертиза също показва, че част от нанесените травми не може да са от ухапване или падане, а от тъпи предмети. Възможно било да са от ръка на възрастен.

Учителката не е обвинена в престъпление, а досъдебното производство скоро след инцидента е прекратено от прокуратурата поради липса на доказателства кой е автор на деянието.

Магистратите я осъждат да плати на семейството 5000 лева и лихви за времето от 5 септември 2017 г. до пълното издължаване. Искът на родителите срещу детската градина е отхвърлен.

Педагожката ще трябва да им плати и 1365 лева разноски по процеса, а родителите - 1054 на нея и малко над 900 лева на детското заведение заради отхвърления иск до 26 000 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
всички които защитават насилието над деца обикновено са ..... червени боклуци :)
0
 
 
къде са камерите? не е ли задължително вече в градините да има камери?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: