Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
От Betindex.net предупреждават: Очаква ни най-странният сезон във футбола
Автор: Екип Ruse24.bg 11:49 / 06.06.2022Коментари (0)367
©
Клубният сезон в Европа приключи и идва време за ваканция. Но тя този път няма да продължи особено дълго за футболните звезди, тъй като те скоро отново трябва да се съберат, за да започнат новата кампания. А състезателната година 2022/23 ще бъде най-странната в модерната епоха на футбола, предупреждават от Betindex.net. Първенствата навсякъде ще започнат по-рано от обикновено и ще завършат по-късно, а причина за това е Световното първенство в Катар, което ще се проведе в безпрецедентен период от годината - в последните два месеца.

Разбира се, когато говори за странен сезон, едва ли нещо може да бие 2019/20. Тогава клубният футбол спря за около 3 месеца през пролетта заради пандемията от коронавирус. Да, но тогава ставаше дума за извънредна ситуация, докато сега сме наясно, че се планира сезон, който няма да прилича на нито един предишен в историята. А в него натоварването за най-големите звезди ще бъде по-сериозно от всякога.

Големите първенства спират за 6 седмици

Мондиал 2022 ще се проведе в доста екзотична дестинация - Катар, а там летните месеци просто са немислими за футбол. За да не бъдат подлагани участниците в световното на немислима жега, от ФИФА насрочиха шампионата в периода 21 ноември - 18 декември. Това означава, че водещите клубни лиги няма как да продължат своята активност в този интервал от време, тъй като най-силните им футболисти ще бъдат ангажирани в Близкия Изток. А и когато има Световно първенство, всичко друго отива на заден план.

Затова се очаква клубният сезон в Европа да спре за 6 седмици, поне що се отнася до първите дивизии и до евротурнирите. Последните кръгове преди Мондиала ще се изиграят около седмица по-рано, а по информация на Betindex някои от клубните лиги ще бъдат рестартирани в навечерието на новата година, буквално десетина дни след финала за Световната купа.

Какво се случва с Шампионската лига?

Груповата фаза на най-силния клубен турнир ще стартира необичайно рано. Така или иначе клубните първенства ще започнат без изключение преди средата на август. Първите мачове от групите на Шампионската лига, както и на Лига Европа и Лига на конференциите ще се изиграят още в периода 6-8 септември. Този етап от евротурнирите ще приключи в началото на ноември, повече от две седмици преди Световното. А това според Betindex означава, че ни очаква много интензивна и непредвидима футболна есен.

Шестте седмици прекъсване на клубния сезон ще бъдат компенсирани с много натоварена програма, като през пролетта ще има само едно прекъсване за мачове на националните отбори (преди това през есента на 2022 г. отново има само една международна пауза в края на септември). Това няма да е достатъчно, налага се и крайните дати на календара да се преместят с около 2 седмици. Водещите първенства в Европа ще приключат в началото на юни. Финалът в Шампионската лига пък ще се състои чак на 10 юни 2023 г. Европейският клубен шампион не е определян толкова късно в нормален сезон (изключваме този с COVID прекъсването). Но следващата кампания, както вече стана дума, със сигурност ще бъде необикновена.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: