Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
От днес употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция
Автор: Екип Ruse24.bg 13:33 / 07.11.2010Коментари (16)644
© Ruse24.bg
Употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция, която удостоверява тяхната техническа изправност. Това става факт след като днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подписа тристранен меморандум с Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите.

С меморандума ще бъде подобрен контролът и качеството на продаваните автомобили в Република България, като се акцентира върху тяхната безопасност, техническа изправност и гарантиран произход. Клиентите ще получават гаранция от минимум 3 месеца за закупения автомобил, която ще бъде давана от автокъщи, които са членове на Асоциацията на вносители на автомобили, обясни Александър Цветков. Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на предното стъкло на автомобила, допълни министърът.

В случай, че някоя от автокъщите продаде неизправен автомобил и откаже да отстрани повредата или да възстанови парите за ремонт на клиента, съгласно вътрешния етичен кодекс на членовете на организацията, ще понесе санкция, която може да достигне 5 000 лв.

В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места и потребителите могат да избират между повече от 10 хиляди автомобила, които вече са със гаранционни условия от продавача. Организацията е отворена и за нови членове, като по този начин ще бъде разширено предлагането на употребяване автомобили с гаранция.

От страна на Комисията за защита на потребителите меморандума подписа нейният председател Дамян Лазаров, а от Асоциацията на вносителите на автомобили - Цветелина Цанева, която е изпълнителен директор на организацията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Никой от коментиращите не се сети да оцени по достойнство тази инициатива!Явна ,вече на нищо не се вярва след толкова години лъжи!Така очакваната промяна към по-добър живот и условия,трябва да се случи първо в главата на човек и после на яве.Гаранцията, която се въвежда е стъпка в правилната посока и е нещо нормално за белите държави!Правителството може да въвежда правила и доколкото може да контролира спазването им, останалото си зависи от нас.Каквото сами си направим и сме си направили , това ще е реалноста ни.
-2
 
 
Прекаляват вече с тези стикери! От многото стикери се намалява видимостта. Ако си купувам кола, първата ми работа ще е да поискам от продавача нов ангренажен ремък, предни колодки за спирачките и антифриз безплатно към колата. После за моя сметка в автосервиза сменям ангренажния задължително, сменям антифриза, проверявам щангите и накрайниците за кормилното и окачването за луфтове и т.н. а за кола на възраст над 8 години задължително сменям всички гумени маркучи и всички кабели по електрозахранването. Защото през изтеклия период гумата на тези маркучи е остаряла и не е така гъвкава, дава пукнатини с риск да се скъса в неподходящ момент. За същия период изолацията на електрическите кабели също вече е взела дала.
-1
 
 
3 месеца гаранция на спирачна и кормилна система и че не е крадена ...жив т@шак от който никой не се вълнува защото няма кола без спирачки или разлопани кормилни щанги. Проблема е в издухан и замаскиран мотор другото като тръгнала гарнитура, блокирал термостат ангренаж който аха да се скъса са бели кахъри за които никой сериозен купувач няма да се цигани.
0
 
 
1. Ще се вдигнат цените с оправданието че има гаранция и всичко е изправно.2. Става въпроса само за 82 автокъщи (а е възможно да намалеят заради въведената гаранция)3. Дори и да стане проблем с "гаранционна" кола ще бъде изкаран купувача за виновен - и ще почне едно безрезултатно обикаляне по институции и жалби ... 4. То и досега се даваше гаранция за "бай бак" коли от дилърите на нови коли - но цената им не е като от автокъщитеАбе с две думи - тая няма да я бъде ...
+1
 
 
Видяхме какво стана със "Стара планина" за храните. Сега очаквате ли нещо друго?
+2
 
 
Много бързо ще му намерят цаката ще препродават колата на някой познат и той после ще я продава като частно лице и хоп без 3 месечна гаранция...
-1
 
 
Това ще накара търговците или да спрат да внасят 10 годишни коли, или да станат по-набожни от папата и да палят свещи на всеки "таралясник" кога ще му свърши ресурса на някоя част. ;)) Реално и новите (гаранционни) коли дефектират, какво остава за старите. Но пък това е добре дошло за потребителите на автокъщите имащи СЕРТИФИКАТ. Друг е въпросът за "автоджамбазите" в сивия сектор, тях какво ще ги правят? :))
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: