Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
От пожарната обещаха по-бърза реакция на произшествия
Автор: Екип Ruse24.bg 16:54 / 04.04.2022Коментари (0)365
©
На пресконференция в сградата на "Гражданска защита" в кв. "Дианабад" експерти от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) представиха данни за изпълнението на проект за подобряване на дейността на Националния оперативен център и областните такива, които отговарят за бързото обработване на сигналите за произшествия. Проектът е на стойност близо 6 249 000 лева и е финансиран от фонд "Вътрешна сигурност" към МВР.

Основното нововъведение - създадена е нова софтуерна интегрирана информационна система за координация и управление на силите и средствата на пожарната служба, която възможно най-оптимално разпределя сигналите, спомага за координацията между различните звена и др. Това със сигурност ще спомогне за по-бързата реакция на екипите, уверяват пожарникарите.

"Този проект е изключително важен за главната дирекция и допринася изключително много за подпомагането на материално-техническата база. Най-хубавото е, че се стигна до всяка една районна служба", каза гл. комисар Красимир Шотаров, директор на дирекция "Оперативни дейности" към ГДПБЗН.

Проектът е разделен на три части, като в рамките на първата за всяка районна дирекция на оперативния център са закупени компютърна техника, принтери, комуникационни системи и мебели. На второ място е разработен въпросният модерен софтуер и са обучени служители да работят с него. Разработено е и мобилно приложение за вътрешноведомствено ползване, което също да подобри комуникацията между екипите. На трето място пък е модернизирана системата за радиовръзка ТЕТРА, предава news.bg.

Предстои в бъдеще по други проекти всеки пожарен автомобил да бъде оборудван с таблет, на който в реално време да излизат данните за произшествия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: