Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Отдаваме почит на загиналите военнослужещи при атентата в Кербала
Автор: Цвети Тончева 16:56 / 26.12.2022Коментари (0)369
©
На 27 декември 2022 г. се навършват 19 години от атентата с камион-бомба срещу военна база "Индия“ в Кербала, Ирак, при който загинаха петима български военнослужещи и десетки други бяха ранени, съобщиха за Агенция "Фокус" от Министерството на отбраната. В операцията за стабилизиране и възстановяване на Ирак от 22 август 2003 г. до края на 2008 г. България участва с 11 военни контингента с обща численост 3 367 души и за целия период даде 13 свидни жертви. Със своята саможертва те остават завинаги в редиците на Българската армия.

На този ден отдаваме почит към майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските кандидати Антон Петров, Марин Милев, Цветан Камов, Паун Георгиев, Иван Инджов, Свилен Киров, Димитър Димитров, Владимир Пашов, Гърди Гърдев, Преслав Стоянов и Валентин Донев.

"Деветнадесет години след атентата в Кербала изказвам искрено уважение и преклонение пред куража, смелостта и мъжеството на тези достойни българи, служили всеотдайно и с високо чувство на отговорност. Дълбок поклон пред саможертвата на загиналите в операцията на многонационалните сили в Ирак“, се посочва в съболезнователния адрес на министъра на отбраната Димитър Стоянов към семействата и близките на загиналите.

За да отдадат почит към своите колеги, на 27 декември от 10.30 ч. в района на 61-а Стрямска механизирана бригада-Карлово военнослужещи ще поднесат венци и цветя пред Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм и ще бъде отслужена панихида.

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции на 27 и 28 декември ще почетат паметта на своите загинали колеги на панихиди в родните им места.

Панихида в памет на военнослужещите от 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в Ирак, беше отслужена на 23 декември в Плевен. Ритуалът се състоя пред паметната плоча във войскови район 1163 в града. Бяха отдадени воински почести и бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към загиналите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: