Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Откриха нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили в Црънча
Автор: Цвети Тончева 17:05 / 18.03.2021Коментари (0)978
©
Учебно-тренировъчния комплекс на Специалните сили в "Црънча“ съвпада със  78-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Комплексът е модернизиран и в него военнослужещите ще могат да провеждат пълноценно своята подготовка. Дейностите по проект са приключили за близо 330 дни и са на стойност близо 6 милиона лева. Те бяха отпуснати от Министерския съвет. 

"Специалните сили в Българската армия имат своята славна история. Те не са създадени на книга в мирно време, а по време на война. Учили от най-добрите по онова време, влезли в сражения, дали много жертви в името на защитата на българските национални интереси и териториалната цялост на тогавашното Царство България. Специалните сили винаги са били един род войска, към която се стремяха най-будните, най-силните, най-смелите и може би най-романтично настроените,  каза при откриването на центъра министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който пристигна специално за това в Црънча. Сред официално поканените бе и премиерът Бойко Борисов, но той не дойде.

Военният министър се похвали още, че преди 4 години е имало един незапочнат проект и няколко обещания от предишни мандати. Днес вече се открива един възобновен тренировъчен център, с нови сгради и с нови възможности за по-добра подготовка на личния състав. "Личен състав, който се обучава не за паради, а за да изпълни най-тежките, отговорни и рисковани мисии, тогава, когато се наложи“, подчерта министърът  на отбраната.

Радвам се, че увеличихме личния състав, направихме командване и успяхме да осигурим 98 бронирани машини, които ще бъдат на разположение на Специалните сили“, добави министър Каракачанов.

"Ускореното развитие на Специалните сили в Българската армия през последните години не е прищявка на държавното и военното ръководство. То е резултат от трезв анализ на динамиката на средата на сигурност, възможните кризисни ситуации и намирането на адекватен отговор“, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в своето приветствие към личния състав на Съвместното командване на специалните операции(СКСО).

Той подчерта, че с вложените инвестиции в развитие на инфраструктура и в осигуряването на ново въоръжение, техника и екипировка, държавното и политическото ръководство на Министерството на отбраната изпълнява своя ангажимент. "За нас остава отговорната задача да напълним със съдържание останалите елементи от отбранителната способност "адекватни Специални сили“, а именно – доктрини, командване и управление, организационна структура, подготовка, личен състав, оперативна съвместимост“, категоричен бе адмирал Ефтимов.

На церемонията бяха връчени награди на отличили се военнослужещи, а командването и целия личен състав на СКСО получиха благодарности за полаганите усилия и професионализъм в изпълнение на поставените задачи.

В словото си командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев подчерта славната история на Парашутната дружина. "И днес личен състав и формирования от Специалните сили работят, тренират, носят службата на три континента“, каза командирът на СКСО.

Гости на тържествата и на откриването на новия учебно-тренировъчен център "Црънча“ бяха още председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов, постоянният секретар по отбраната Антон Ластарджиев, висши военни, представители на местната власт и родолюбиви организации.

Всички те наблюдаваха и демонстрации на способности на военнослужещи от Специалните сили.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: