Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Отмениха глобата на "Хиполенд"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:44 / 18.05.2021Коментари (0)539
©
Административният съд София-област е отменил глобата от близо 125 хил. лв. на "Хиполенд", наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Това става ясно от решение на съда от 17 май 2021-а.

Припомняме, че антимонополната комисия наложи глоба на фирмата за детски играчки в средата на ноември 2020-а. Според решението на КЗК търговецът е заблудил клиентите си с рекламна кампания "-40% избрани модели Lego" през април 2020-а. Проверката на КЗК доказала, че в рекламната кампания липсва указание, че всъщност става дума за ограничени количества от промотираните артикули. Съдебният състав обаче не споделя този правен извод на КЗК и приема, че провежданата от "Хиполенд" реклама, не е заблуждаваща.

От решението на съда става ясно, че "от представените по преписката справки за стоковите наличности преди и след обсъжданата рекламна кампания, от участвалите 99 артикула, в началото са били налични общо 2550 броя. В рамките на промоцията са били продадени общо 973 броя, като в последния ден - 26.04.2020 г., при търговеца е имало налични общо 1558 броя от 93 артикула. Следователно са били изчерпани окончателно само шест от всички участвали в промоцията 99 артикула. В този смисъл не може да са приеме, че не е било осигурено достатъчно количество от рекламираните стоки в рамките на цялата кампания".

Съдът постановил още КЗК да заплати 2000 лева хонорар на адвоката на "Хиполенд" и 50 лева държавна такса.

Важно е да отбележим, че решението на Административния съд може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Припомняме, че проблемите на "Хиполенд" с държавните институции започнаха, след като в разгара на протестите собственикът й Мариан Колев застана на страната на недоволните. Колев публикува отворено писмо на официалния профил на фирмата си с позиция за 17-годишния си син, който е пострадал, след като е бил напръскан със сълзотворен спрей на протеста пред Народното събрание. След което "Хиполенд" стана обект на масирано внимание и проверки от Националната агенция по приходите и Икономическа полиция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: