Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Отново агресия в училище! Момиче е в болница след ритник в корема
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 17.04.2019Коментари (0)625
© Нова тв
Спречкване между момиче и момче от столичната професионална гимназия по хранително-вкусови технологии "Проф. д-р Георги Павлов", завърши в болница. Момичето е откарано с линейка в "Пирогов“, където остава под наблюдение за 3 дни, предаде  БГНЕС.

За случая информира бащата на пострадалото момиче Благовест Стоилов, който призова училищните власти да предприемат мерки, за да не се допускат такива инциденти.

"Това е трети инцидент с моето дете. Случи се един път, втори път и на третия път директно ми се обадиха и ми казаха, че детето ми е вкарано в шокова зала неконтактно. Вие как бихте реагирали на това? При разговора ми с нея разбрах, че момчето е имало спречкване с нейна приятелка. Тя се е притекла на помощ. Последвал ъперкът в корема, след което паднала на земята и била изритана с крак в корема“, заяви пред Нова тв Стоилов.

Бащата уточни, че при първия инцидент, момичета са ѝ късали кичури от косата, но напрежението помежду им било потушено.

Директорът на гимназията Нели Стоянова обясни, че от 8 години е на този пост и до викане на линейка се стига за първи път. Тя обясни, че инцидентът е станал преди началото на 5-ия час, във фоайето, където се намира класната стая и кабинетът на медицинската сестра.

"Учителката чува шума, излиза от стаята и вижда момичето, което е паднало във фоайето. На място е извикана и медицинската сестра, която веднага е извикала бърза помощ, защото се е притеснила момичето да няма разкъсвания. По това време бях в час. Оставих учениците и отидох да видя ученичката. Тя вече беше в медицинския кабинет, където се беше превила, но беше контактна“, заяви Стоянова и добави, че в училището е дошъл патрул на 3-то районно управление. Разпитани са очевидци на случката, а по-късно беше разпитан и осмокласникът, който след инцидента е напуснал сградата на училището. След обаждане от страна на директорката обещал да се върне, но с майка си.

За него Стоянова каза още, че той идва от училище в Божурище, където е повтарял 7 клас, но в гимназията е за първа година. Стоянова разкри, че детето е ставало неколкократно свидетел на побои и скандали между майка му и баща му. Вече осмокласникът живее само с майка си.

"Ученикът ще бъде наказан. Предстои педагогически съвет, на който ще решим какво да е то“, уточни тя и каза, че ще се работи с него.

На въпрос дали се обмисля вариантът той да бъде изключен, директорката заяви, че това ще се реши на педагогическия съвет, но е убедена, че по този начин проблемът не може да се реши.

От "Пирогов“ казаха за агенцията ни, че момичето се възстановява. "Момичето е докарано в детска противошокова зала на "Пирогов". Подробно е прегледана и изследвана към момента. Тя е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота и остава под наблюдение в детската хирургия на "Пирогов“, каза говорителят на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов“ Мария Пойразова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: