Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Отново агресия в болница: Баща удари медицинска сестра
Автор: Екип Ruse24.bg 09:00 / 20.03.2023Коментари (0)354
©
Отново агресия към медицинско лице. Поредният случай на насилие този път е от Спешното отделение на врачанската многопрофилна болница. До конфликта се стигнало, след като баща на 8-годишно дете, което по думите му е било с много висока температура, не открил медицинското лице на регистратурата. В продължение на 15 минути той звънял на звънеца на отделението, но никой не реагирал.

Впоследствие се стигнало до пререкание и мъжът ударил медицинската сестра. Тя пък заяви пред bTV, че е помагала на колегите си за три много тежки случая, а детето, заради което е възникнал конфликтът, не е било в спешно състояние.

"Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала. На петата минута излиза тази, която е на рецепцията, понеже вече звъним настоятелно. И започва да вика: Какво си се развилнял, бе? Викам й: Има дете за хоспитализация. А тя ми отговаря: Ще го хоспитализирам, ако искам. Да, точно така ми отговаря - има свидетели. Започна да се държи арогантно. Право в лицето ми се завря  и аз не знам как съм реагирал. Възможно е да съм я ударил“, разказва бащата.

"Все пак регистраторката също е медицинско лице и се случва да помага в обработката на пациентите. Понякога един прави ЕКГ, друг взима кръв за изследване, а трети слага катетър. Не е оправдано, колкото и да си афектиран, не е оправдано“, категорична е д-р Теодора Генова, дежурен лекар.

Медицинската сестра, която отказа да застане пред камерата, няма обяснение за агресията на бащата. Тя заяви обаче, че ще търси правата си по съдебен ред. Инцидентът е заснет от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение. В момента случаят на насилие се разследва от органите на реда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: