Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ-СДС в подкрепяне на опозицията заради Закона за обществените поръчки
Автор: Алена Соколчева 14:23 / 05.10.2023Коментари (0)528
© Фокус
Депутатите Васил Пандов, Явор Божанков и Александър Симидчиев обвиниха своите управляващи партньори от ГЕРБ-СДС в подкрепа на опозиционните партии, предаде репортер на “Фокус“.

Причината за това стана гласуването на текстовете на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. В частта за здравеопазването депутатите гласуваха за това частните болници да не провеждат обществени поръчки за закупуването на лекарства, а това предизвика реакция от част от народните представители от ПП-ДБ.

"Народното събрание гласува за пореден път законодателство, което е в противоречие на правото на Европейския съюз“, заяви Васил Пандов.

"Частните болници в България са освободени от задължението, когато закупуват лекарствени продукти, които после НЗОК плаща, да провежда обществени поръчки", обясни Пандов.

По думите му въпросът за това трябва ли частните болници да провеждат обществени поръчки при закупуването на лекарства, или не вече е била поставяна, а партиите са я подкрепили: "Темата беше поставена още в петък – задължително частните болници по смисъла на правото на ЕС да закупуват лекарства с провеждането на обществени поръчки".

Александър Симидчиев обясни, че в момента се харчи обществен ресурс, за да се закупят лекарствата. По думите му частните болници имат възможността да закупуват медикаментите от своите собствени дистрибутори. Той подчерта, че не трябва да се противопоставят частни на държавни болници, а да има еднакъв стандарт.

Явор Божанков отбеляза, че на първо гласуване, на второто четен, на параграфа предложението е било прието, но по време на прегласуването е било отхвърлено: "Предложението мина на първото гласуване, след което колега от ГЕРБ, Костадин Ангелов мисля, че беше, се обърна към групата на "Възраждане“ - видях от няколко метра, че проведоха кратък диалог. "Възраждане“ обърна вота и на прегласуването предложението бе отхвърлено“, обясни Божанков.

По думите му това ще доведе до наказателна процедура от страна на ЕС за България и ще продължат да се харчат излишно държавни пари.

Още по темата: общо новини по темата: 1094
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: