Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ПП не искат Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи
Автор: Екип Ruse24.bg 20:57 / 31.03.2024Коментари (0)1314
©
"Продължаваме Промяната" и днес потвърдиха позицията си, че в служебното правителство министърът на вътрешните работи и този на електронното управление трябва да бъдат сменени, за да бъдат изборите честни. Тръгват с намерение да са първа политическа сила на предсрочните парламентарните избори.На отчетно изборното си събрание са одобрили листата си за евроизборите. Решили са да продължат заедно с "Демократична България" да участват заедно на изборите.

С аргумент , че служебното правителство има задължението да осигури честни избори от "Продължаваме Промяната" не искат сегашния министър на МВР Калин Стоянов да остане на поста.

"Аз лично смятам, че ако министър Стоянов остане като министър на вътрешните работи това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите. И имам причина да го кажа. Част от назначенията в ОД на МВР и по отношение на местните избори, както министър Стоянов , така и министърът на електронното управление загубиха моето доверие. И мисля,че това е ясно и очевидно защо", каза Николай Денков.

Кирил Петков отговори на въпрос за твърдението си, че президентът не е предложил на подуправителя на БНБ Андрей Гюров да стане служебен премиер , а той би приел. Вчера държавният глава каза , че Димитър Главчев единствен от списъка се съгласил, пише БНТ.

"Няма да вляза в тази интрига, но ще кажа ясно- аз познавам Андрей Гюров. Той никога не е бягал от отговорност и не би бягал от отговорност. Той има ясна позиция по това и ние сме горди,че хора като него в такива тежки моменти винаги биха взели национално тежкото решение, независимо каква е личната цена. Но няма да влизам в отделните реплики - кой какво е казал. Това не е моя работа", заяви Кирил Петков.

На въпрос с кого биха водили разговори, ако са първа политическа сила, каквато заявка правят -отговориха с всяка, която следа европейски път на страната.

"С ГЕРБ преговаряхме и работехме, докато те подкрепяха посоката на движение. В момента, в който те се отметнаха видяхте, че отиваме на избори, защото ние искаме, за нас е важно България да върви по европейски път. Ако някой се опита да отклони България от европейския й път, ако някой се опита да й остави спирачки, ако някой каже - може да вървим към европейския път ама не точно сега - някога", каза Асен Василев.

"Продължаваме Промяната" са избрали и кандидатите си за евровота, които засега ни представят по азбучен ред. Ясно е, че водач ще е Никола Минчев. Ще обявят окончателна листа, когато се разберат с партньорите си от Демократична България, с които ще се явят заедно на изборите.

"Евролистата беше изцяло избрана без предварителни договорки, без запазени места това се случи и с изпълнителния съвет, така се случи и с националния съвет. Списъкът подред ще ви предоставим и влизаме с ясното съзнание ,че ще се появим заедно ПП-ДБ, защото разбрахме, че заедно сме силни и представляваме една общност' подчерта Кирил Петков.

На форума си "Продължаваме Промяната" са избрали и нов изпълнителен и национален съвет.

Още по темата: общо новини по темата: 381
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: