Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пампорово приема 4-ти кръг от Българските Ендуро Серии през уикенда
Автор: Екип Ruse24.bg 09:23 / 02.09.2022Коментари (0)333
© Пампорово АД
От 2 до 4 септември в Пампорово и горите над Смолян ще се проведе деветото поредно издание на едно от най-интересните и очаквани събития в календара по планинско колоездене за годината – Елевейшън 999, съобщиха от курорта.

Събитието тази година ще бъде четвърти кръг от Българските Ендуро Серии и ще предизвика някои от най-добрите родни колоездачи, както и представители на Гърция, Турция и Италия.

Състезанието е отворено и в него могат да се включат всички желаещи колоездачи, регистрацията за участие все още е активна на www.conceptcreative.org/e999

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене и представлява спускане на етапи през пресечен, техничен, планински терен. Тазгодишното издание на Елевейшън 999 ще включва общо 5 специални етапа с обща дължина от близо 15 км, по които ще се засича време на всеки състезател, а победител ще стане този с най-добро общо време от всички отсечки.

Състезанието ще започне около 10 часа сутринта в неделя от връх Снежанка със спускане до плац Студенец, откъдето състезателите отново ще се качат към върха за старта на втория етап, който ще бъде с финал при Туристически център Пампорово. Следва отново качване до Снежанка, от където ще започне и третия етап, който е най-дългият в състезанието и ще насочи състезателите в посока от Пампорово към Смолян.

Предстоят още две състезателни отсечки в горите над Смолян, след което се очаква състезателите да пристигнат около 16:30 часа на сцената при Родопски Драматичен Театър – Смолян, където ще се проведе и официалната церемония по награждаване на победителите.

Елевейшън 999 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Хотел Перелик, Ред Бул България, DoppelHerz и др.

Междувременно Велопарк Пампорово и трасетата за планинско колоездене над Смолян и тази година се радват на засилен интерес от колоездачи от близо и далеч, а паркът и лифтовете в Пампорово ще работят без почивка и през септември.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: