Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Панически атаки удрят масово българите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:11 / 17.04.2016Коментари (1)597
©
Панически атаки удрят масово българите, сигнализират психолози пред "Труд". Жертви на тези състояния стават хората в активна възраст, но най-засегнати са 30-40 годишните.

"Може да се каже, че има пандемия на тревожни състояния у българина", заяви пред вестника психотерапевтът Орлин Баев. Той поясни, че кабинетите на психолозите са пълни с пациенти, страдащи от тревожност.

Според специалистите те са предизвикани основно от страх от изоставяне, самота, провал, унижение, несправедливост. Забързаният и стресов начин на живот също отключва подобни състояния.

"В повечето случаи паник атаки се получават след натрупване на нерви, негативни емоции и конфликти. Проблемите в семейството или работата също водят до подобни състояния", разказа пред "Труд" психологът Диана Гинова. Жертвите на тревожност си мислят, че са в капан, от който не могат да се измъкнат.

"От две години получавам паник атаки. Когато съм в това състояние мисля, че ще умра и тръгвам към най-близката болница", сподели пред "Труд" 28-годишната Марияна. Тя посещава психолог, за да се справи с тревожността, но признава, че й е много трудно. В началото се проявявали през ден, после станали по-редки.

Атаката може да трае от 15 секунди до 25 минути. Симптомите са сърцебиене, задушаване, треперена на крайниците, потене на ръцете, обливане на топли и студени вълни, замаяност, прескачане на сърцето, нервност и шум в ушите. Повечето пъти тревожните състояния се лекуват с терапии и лекарства.

Министерството на здравеопазването е разработил проект по който 2000 общопрактикуващи лекари от цялата страна ще бъдат обучени да разпознават от рано състоянията на тревожност и депресия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не го пожелавам на никой,но така става с хората,които са скъсали връзка с Бог и природата.Аз съм добре и от години не съм имала атаки,но ми е жал за хората,които страдат от това ужасно състояние,защото то НЕ е болест.Бих помогнала с каквото мога на страдащи.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: