Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Парламентарна група за децата" продължава да се разширява
Автор: Пламена Николова 15:45 / 08.06.2021Коментари (0)449
©
Национална мрежа за децата продължава инициативата "Парламентарна група за децата“. Поканата за включване в надпартийното обединение е отворена за кандидатите за народни представители в 46-тото Народно събрание, които са готови да защитават правата на децата. 

Инициативата изразява обществената необходимост от ясни цели и приоритети в детските политики и е с идеята да консолидира всички партии и коалиции в полза на децата.

Кампанията ще помогне на бъдещите депутати да се запознаят с основните проблеми, свързани с децата, и с възможни решения.

Според индекса на човешкия капитал на Световната банка, дете, родено сега в България, ще развие само 61% от своя потенциал като възрастен, при условие, че завърши пълния цикъл на образование и получава пълноценен достъп до здравеопазване. Затова са необходими визия и стратегия, съобразени с предизвикателствата и дефицитите в детските политики у нас и с изискванията на Европейския съюз. 

По време на изборите през април в неформалното обединение се включиха над 150 политици от седем политически сили. Всички те подписаха декларация "Защитник на децата“,  с която се ангажираха, че ще работят по основните проблеми в областите здраве, образование, бедност и социално изключване, правосъдие.

В рамките на кампанията беше направен подробен анализ на програмите на политическите сили, свързани с децата и семействата, и това провокира част от формациите да преразгледат и надградят своите концепции.

"Бъдещите управляващи имат да свършат много работа, за да изпълнят своя дълг към децата. "Парламентарна група за децата“ е възможност за активно взаимодействие между народните представители и гражданското общество, което ще продължи и след приключване на изборите“, каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: