Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Патриарх Неофит се срещна с новия премиер Николай Денков
Автор: Екип Ruse24.bg 13:42 / 13.06.2023Коментари (0)322
© Българска патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес на официална среща министър-председателя Николай Денков, съобщиха от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в него участие взеха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх, г-н Емил Велинов, началник отдел "Протокол" при Св. Синод и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, г-н Иван Модев, началник на кабинета на министър-председателя, г-жа Екатерина Попова, съвестник и г-жа Жасмина Донкова, държавен експерт Дирекция "Вероизповедания".

В началото на срещата премиерът Денков благодари за приема и изказа доброто отношение на правителството към мисията и делото на Българската православна църква както в миналото, така и в настоящето. Той благодари и за това, че Църквата се включи в подпомагането на бежанците от Украйна, бягащи от войната, с организирането на благотворителни кампании и подслон.

От страна на Българската църква Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний благодари на държавата за оказаната подкрепа и помощ в закупуването на храм за сънародниците ни в Щутгарт, Германия.

По време на приема бяха споделени различни инициативи и дейности, които организира Българската църква и в частност Софийска св. митрополия, както и бе поставен въпросът за междурелигиозния диалог, в който БПЦ играе важна роля на обединител. Страната ни бе изтъкната като пример за любовта и толерантността между вероизповеданията не само на Балканския полуостров, но и в Европа.

Темата за религиозното образование и въвеждането на предмета "Религия" като задължително-избираем също бе обсъдена. Духовниците споделиха на министър-председателя, че в последните няколко години Св. Синод издаде учебници за предмета "Религия-Православие", с които да се преподава в училищата. Изтъкната бе и огромната полза не само за църквата, но и за държавата във въвеждането на предмета, чрез който децата да бъдат учени на нравственост, доброта и вяра.

Срещата завърши с надежда всички добри и ползотворни инициативи да бъдат припознати и съвместно между Църквата и държавата да бъдат реализирани успешно.

Още по темата: общо новини по темата: 1553
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: