Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Павел Попандов: Велислава Кръстева от утре тръгва по кампанията на ДПС с Ахмед Доган
Автор: Екип Ruse24.bg 16:09 / 28.02.2023Коментари (0)523
©
"Това, което предлага директорът на Народния театър, е опит да прехвърли отговорността на Министерството на културата. А оттам да отиде на служебното правителство, президента и т.н. В това се цели Васил Василев. Но този път не позна, защото МК правилно му отговори, че не може да се меси във вътрешната политика на Театъра. Това, което фактически Василев предлага, е следното - Александър Морфов ще бъде уволнен, а Велислава Кръстева от утре тръгва по кампанията на ДПС с Ахмед Доган. Предполагам, че така ще стане", коментира пред БНР актьорът Павел Попандов.

Той изтъкна, че всеки, който обича българския театър, знае, че Александър Морфов и Явор Гърдев са на върха на този театър:

"Васил Василев стана директор на Народния театър с имената на Морфов и Гърдев напред, те го подкрепят. Историята се повтаря. Предишният директор - Мариус Донкин - прогони Александър Морфов, свали му представленията и Театърът тръгна стремително надолу, защото всички представления, които са направени от Явор Гърдев и Александър Морфов са любими на зрителите. Те са касови представления. Сега ще последва същата история, ако това се случи. Заради това аз не мога да остана безучастен. Има направена подписка".

Актьорът подчерта, че до момента никой не е обърнал внимание на подписката:

"Това е типично за нашата политическа класа! ... Удивителна е позицията на казионния Съюз на артистите и на неговия, обявил се за пожизнен председател - Христо Мутафчиев. Не може този съюз да стои безучастен и да не изрази своето мнение и да застане в защита на своите изявени творци. Каква е тази Велислава Кръстева, откъде идва тя - от нищото и става ПР на Народния театър. Тя винаги ще бъде свързвана с компрометирания ѝ вожд Ахмед Доган. И Съюзът на артистите мълчи".

"Аз съм дълбоко убеден, че Васил Василев няма място в Народния театър. Ако посегне (отстрани Морфов - б.р.) и се опита да направи такъв ход, реакцията този път ще бъде много по-различна. Много хора, които обичат театъра, по-активно ще се намесят и този човек ще си отиде", заяви Павел Поппандов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: