Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пазарът на дрога еволюира, все повече тийнейджърки продават наркотици
Автор: Екип Ruse24.bg 09:00 / 25.02.2024Коментари (0)963
©
Наркодилърите сега са доста изобретателни. Техният бизнес се базира на маркетингови проучвания. Те успяват според нагласите и търсенето на дрога да нагодят и предлагането. Дилърите на дрога днес са доста по-различни от тези преди няколко години, които бяха хора, облечени в анцузи, седящи по ъглите на улиците на групи. Сега те използват маркетингови техники за проучване на пазарите. Предлагат дрогата през дигитални платформи, което ги прави доста ефективни и трудни за залавяне. Това заяви началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в Агенция "Митници" Стефан Бакалов, коментирайки новите тенденции при разпространението на дрога.

По думите му през последните години тенденцията да се използват деца за дилъри се превръща в масова практика. "Използват се предимно момичета. Те не правят толкова голямо впечатление за разлика от момчетата. В тийнейджърските си години младежите се стремят да изглеждат по-агресивни, което пък насочва вниманието към тях. Затова се търсят 14-15 годишни момичета, които да пласират стоката дори в училищата", обясни пред Нова той.

"Всичко започва съвсем безобидно", подчерта Бакалов. "Започват да употребяват една или две цигари и марихуан. Тъй като това са тийнейджери, които не могат да се снабдяват със стока, започват да продават, за да си набавят дозата. По този начин влизат в системата", посочи той. 

Като баща на две деца той подчерта, че за родителите е много трудно да уловят "знаците, показващи, че детето им употребява наркотици".

"Имам късмет, че на децата ми от малки се говори за наркотиците. Те живеят в такава среда и подобни теми се обсъждат. Това, разбира се, не е 100% гаранция. Родителите се притесняват. В срещите, които имаме с деца всяка седмица в различни училища, попадаме точно на такъв тип тийнейджери, каквито са и моите деца. Те се информират предимно и за съжаление, от улицата, от интернет платформите. Употребата на наркотици е представена като нещо забавно, като нещо много модно. И по този начин тези деца на крехка възраст се заблуждават от нещо, което е измамно", обясни Бакалов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: