Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пазаруването на промоции - предпочитано от българите
Автор: Екип Ruse24.bg 15:58 / 28.02.2023Коментари (0)392
©
Домакинствата в България пазаруват предимно на промоция. Това показват данни на GfK Bulgariа за 2022 г. Според проучването 36% от покупките са направени на намаления.

Експерти обаче предупреждават, че такъв подход в пазаруването крие своите рискове и трябва да бъдем особено предпазливи, когато попадаме на твърде добри предложения. А пък намаления има не само във физическите магазини, но и в онлайн средата, където има скрити капани за потребителите, пише businessnovinite.bg.

Знаем ли за какво плащаме?

Въпреки че цените в сайтовете могат да бъдат по-ниски от тези във физическите обекти, често забравяме за разходите за доставка. Някои търговци пък предлагат освобождаване от такъв тип такси, ако поръчката надхвърля определена сума, по което потребителят може да се подведе. За да не попаднете в тази ситуация, можете да вземете предвид всички скрити разходи в самото начало на пазаруването.

Защо не бива да вярваме на всичко, което виждаме?

Голям недостатък при онлайн пазаруването е, че няма как да бъдем сигурни, че артикулите, които виждаме на снимки, са същите, които ще получим. За да избегнем момента на разочарование от пратката, трябва да проверим предварително дали конкретният онлайн магазин има политики за връщане и в какво се изразяват те – дали ще имаме право на замяна, или ще ни бъде върната конкретната сума, например. Ако върнем стоката, ще трябва ли да платим такса, също е въпрос, който трябва да проучим.

Защо да следим оценки, отзиви и коментари?

Да проучим продуктите, които искаме да си купим, а също и магазините, е най-нормалното нещо при пазаруването – без значение дали го правим онлайн, или от физически обекти. Обратната връзка от потребителите винаги може да ни помогне, за да вземем правилното решение. Това не значи, разбира се, да се доверяваме напълно, защото оценките могат да бъдат дадени от самия сайт.

Защо да правим сравнение на цените?

При пазаруването, особено ако е онлайн, можем бързо, лесно и ефективно да сравняваме цените, така че да намерим най-добрите за нас оферти. Има места, на които дори можем да следим изменението на цената на даден продукт във времето и да получим известие, ако се абонираме за такова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: