Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пет държави избраха България, за да презапишат изпълненията си за Евровизия 2021
Автор: Пламена Николова 14:21 / 24.03.2021Коментари (0)891
Националните телевизии на Малта, Гърция, Кипър и Молдова избраха България, за да запишат “Live-On-Tape" изпълнения на своите артисти за Евровизия 2021. Тези представяния на песните ще гарантират провеждането на конкурса, дори и при невъзможност на някой от артистите да пътува до Ротердам. В продължение на три дни столицата ни се превърна в музикален център на Европа и прие делегациите на участващите държави в надпреварата.

Артистите от България, Малта, Гърция, Кипър и Молдова записаха своите изпълнения при изключително строг контрол от страна на Европейския съюз за радио и телевизия. Снимките на 5-те държави у нас превърнаха България в най-популярната дестинация за заснемана на ключовите за Евровизия 2021 “Live-On-Tape" изпълнения. Те бяха реализирани в едно от най-модерните студиа на Балканите - Ten Dots в София.

Геновева Христова, продуцент на българското участие на Евровизия 2021 от страна на Ligna Group, сподели: “Евровизия е най-мащабният музикален проект в света, който обединява всяка година над 40 държави. Това е уникална възможност за всички в креативния сектор в Европа. Горда съм, че едни от фаворитите в надпреварата тази година се довериха на нашите телевизионни и кино професионалисти, които заснеха техните резервни изпълнения за Евровизия 2021. За пореден път доказваме, че България има потенциал да се превърне в център на креативния сектор в Европа. Благодарна съм на нашите партньори от Ten Dots Virtual Production Studio и невероятния екип на Марвин Дитман за съвместната работа, защото без тях това нямаше да бъде възможно.“

Българският представител на Евровизия 2021 беше домакин на Дестини от Малта, Стефания от Гърция, Наталия от Молдова и Елена от Кипър, които успяха да видят едни от най-красивите места на София.

Виктория разказа за срещата с останалите участници на Евровизия: “Много се радвам, че имах възможност да се срещна с всички, макар и за кратко. Заедно с Дестини от Малта, Стефания от Гърция и Наталия от Молдова получихме втори шанс да участваме на Евровизия, след отмяната на конкурса през 2020 година. Специален гост ни беше и талантливата Елена, която ще представи Кипър. Радвам се, че след дълго чакане успяхме най-накрая да се срещнем на живо. Смятам, че всяка една от нас израсна и тази година е още по-готова да се качи на сцената в Ротердам. Силно се надявам след Евровизия 2021 всички да се върнат отново в България."

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: