Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Петър Стоянов: Примерът на доброволците трябва да бъде окуражаван
Автор: Екип Ruse24.bg 17:13 / 14.10.2022Коментари (0)393
©
"Доброволците, които се притекоха на помощ на украинските бежанци още в първия ден на войната, са достойни за уважение и искрено възхищение. Те помагат да се култивира солидарност и чувство за отговорност към по-слабите. Тези български мъже и жени вероятно предпочитат да останат анонимни и нямат нужда от награди. Като общество обаче ние имаме необходимост да ги получат, за да окуражим примера им“. Това каза президентът Петър Стоянов в Нов Български университет (НБУ) на церемонията по връчване на първия по рода си приз за гражданска доблест и човешка доброта в подкрепа на украинския народ.

Според него темата за базовия морал и инстинкта към доброто трябва да бъде в основата на всичко, включително на политиката. "Всеки ден произвеждаме негативни новини, а понякога дори по няколко пъти на ден. Затова е важно позитивните инициативи и примери да не остават в периферията на общественото внимание“, допълни Петър Стоянов. Президентът връчи голямата награда за цялостен принос на Олена Коцева от сдружението "Мати Украйна“, което е организирало над 54 тона помощи и е събрало и дарило над 1,5 млн. лв. на нуждаещите се както в България, така и в Украйна. В категорията за най-активен доброволец беше отличена Тихомира Методиева. Наградите за подкрепа от предприемач и от социална група отидоха при Манол Пейков и Никола Рахнев от Гората.бг. На всички над 30 номинирани граждани и организации бяха връчени грамоти.

Специална благодарност поднесе посланикът на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко. По думите му украинците и българите са много близки и оказаната помощ е проявление на характерната за българския народ емпатия. Бившият вицепремиер, образователен министър и настоящ председател на настоятелството на НБУ Веселин Методиев допълни, че да останем хора е основата, върху която трябва да живеем и да възпитаваме децата си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: