Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Петя Банкова се е срещала с Живко Коцев, главсекът на МВР сниман със скъп часовник
Автор: Петя Кузева 18:25 / 06.04.2024Коментари (1)1201
Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова и Стефан Димитров, който също е обвиняем по случая, остават в ареста. Това реши Софийски градски съд след двучасово заседание по гледане на мерките за неотклонение на обвиняемите. По време на заседанието стана ясно, че срещи на двамата са били заснети от охранителните камери на петзвезден хотел край Правец. 

Съдия Тони Гетов каза, че "по делото има доказателства, че има десетки разговори между Банкова и Стефан Димитров. Има експертиза, от която е видно, че двамата се срещат в хотел "Хаят" в Правец. В разговори са обсъждали дейността на Агенция "Митници". Съдът отбелязва, че в първоначално в разпита си като обвиняема Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но както доказателства от СРС-та, така и от свидетелски показания е установено, че ги познава.

"Съдът не се доверява на обясненията на обвиняемите. СРС-та свидетелствата за проведени десетки разговори между Петя Банкова и Стефан Димитров. Обвиняемата запознава Димитров с различни аспекти на своята дейност като директор на Агенция Митници. СРС-та показват и няколко срещи между Петя Банкова и Живко Коцев. Притеснителното в случая е, че срещата между двамата административни ръководители е посредством лице, което прави скъпи подаръци", каза в съдебна зала съдия Гетов.

Снимков материал показвал как Банкова се среща с главния секретар на МВР Живко Коцев на летище София, за която се твърди, че била организирана от Стефан Димитров. 

"Има снимки от летище София. Те са на Димитров, Коцев и друга обществена личност. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев слага на ръката си", каза съдията. 

По делото имало СРС-та, които показвали разговори между Банкова и Димитров за дейността на митниците. 

След края на заседанието на съда на въпроси относно връзката на обвиняемите с главния секретар Живко Коцев прокурорите Илиян Точев и Виолета Маркова отговориха:

"Не мога да помня всички конкретни дати. Ние сме се съсредоточили върху това, което сме се подготвили". Такъв бе коментарът на прокурор Илиян Точев на въпроса кога е образувано делото и кога са били заснети снимките, за които се твърди, че се вижда главният секретар Живко Коцев, който получава подаръци. 

"Аз като наблюдаващ прокурор разбрах за процесуалните действия от медиите. След няколко часа бях определен за наблюдаващ прокурор", добави той. 

Прокурор Точев отказа да коментира какво се вижда на снимковия материал, тъй като казаното можело да бъде тълкувано неправилно. Той добави, че не знае дали снимките ще бъдат разпространени до медиите. 

Колегата му призова да бъде дадено време на разследващите органи, за да може да бъде събрана цялата информация.

По време на заседанието освен името на Живко Коцев, се споменаха и имената на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, както и това на финансовия министър в оставка Асен Василев, които също са попаднали в полезрението на разследващите. Те обаче не са разпитвани като свидетели, обясниха от прокуратурата след края на заседанието. Министърът на вътрешните в оставка, който е и в спикъса за следващия служебен кабинет, Калин Стоянов е дал показания.


Още по темата: общо новини по темата: 99
26.04.2024 »
25.04.2024 »
25.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.04.2024 г.
0
 
 
Нарочи ли те държвната машина, няма спасение, ако не си платтиш където трябва. Пример - Иванчева. А ако нямаш пари и гръб, лежиш за назидание на другите. Всеки го знае и затова ако може по-ниско от тревата и далаверата да върви. Да живей. ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: