Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пияна софиянка вдигна на главата си остров Света Анастасия! Не я искат повече там
Автор: Иван Сотиров 17:28 / 03.08.2021Коментари (2)758
© Burgas24.bg
44-годишната В.А. от София, мениджър по продажбите в голяма фармацевтична фирма, е първият човек, който бе изхвърлен позорно от луксозната му стая в най-популярната дестинация край Бургас – остров Света Анастасия.

В.А. е нежелана повече на острова, който е общинска собственост, както и в хотелската и в ресторантьорската му част. На практика кракът й повече не може да стъпи върху прекрасното късче земя в морето, където всяко лято, в продължение на 7 години, е посрещана и обслужвана като кралица, в най-скъпата стая - №5, в която нощувката струва 120 лв.

"Много съм обиден, разочарован съм от г-жа В.А. Поведението й спрямо други гости на острова в събота вечерта бе неприемливо за мен и колегите ми. Тя нанесе дълбока обида на група от шестима души чужденци, които също като нея бяха настанени при нас. Най-оскърбителното бе, че остров Света Анастасия не е просто туристическа дестинация, а свято място за поклоннически туризъм и ние правим всичко възможно да поддържаме именно този образ“, заяви пред Флагман управителят на острова Павлин Димитров, след като даде за пореден път показания в полицията.

Около 19:30 часа в събота, буквално минути преди да акостират два кораба с почитатели на симфоничната музика, пристигащи, за да чуят презентация на лятната програма на Бургаската опера, състояща се от специфичен латино блус, се разиграва и грозната сцена на кея.

По това време там е компания от шестима немски граждани, сред които и млада жена от африкански етнически произход. Те са разположили хавлиите си върху 4 шезлонга, двама лежат върху мидените черупки, тъй като плажчето е без пясък. Шестимата са пристигнали няколко часа преди това и са се настанили в хотелската част, резервирали са три нощувки.

Чужденците са възхитени от спокойствието и артистизма, с който са благоустроени 9-те декара земя, от които се състои островчето. Цари хармония и романтика с настъпващия залез.

Концертът на Бургаската Опера, който започна минути след екшъна и за който зрителите нищо не узнаха, бе наистина възхитителен. Накрая дори управителят на острова Павлин Димитров взе диригентската палка, професионално прикривайки 3-часовите си служебни неприятности

В това време по дървената стълбичка слиза "постоянното“ присъствие на острова лятно време – Нейно Величество В.А. По свидетелски показания на персонала, столичанката е гаврътнала същия следобед цяла бутилка джин и е настроена за скандал.

"Тази жена винаги си плащаше за всичко, но и ни излизаше солено, защото злоупотребяваше с алкохола на острова, ругаеше ни, държеше се просташки и с други гости. В събота вечерта обаче надмина себе си“, разказват работещите на острова.

В.А. започнала да крещи, че веднага трябва да се освободят шезлонгите и като цяло чужденците да се "ометат“ от плажчето. Жестикулациите и мимиките й били красноречиви, освен сочните й български псувни, че се гнуси от присъствието им като цяло на острова.

В.А. налетяла на бой, разхвърляла и мачкала с крака хавлиите им. Скандалът бил ужасен и се наложило мъжете от острова и работници от строителната платформа отсреща да се намесят, за да спасят чужденците.

До идването на полицията с граничния катер "Надежда“, който служи само за извънредни ситуации в акваторията, софиянката била пазена от няколко мъже в стаята й, за да не буйства. Описват я като физически много добре сложена, възпитаничка на Националната спортна академия.

Още същата вечер В.А. е изведена с катера към Бургас, като преди това полицаите са натоварили и всичкия й багаж. Подписала е й протокол, че повече няма да приближава германците, което би било невъзможно, ако остане на острова, тъй като става въпрос за шепа земя.

В ОДМВР-Бургас разполагат с показанията на двете страни, но по нашето материално право, не може да се повдигне държавно обвинение за упражнен расизъм, тъй като няма телесни повреди.

Чужденците дълбоко обидени писаха своите обяснения до около 22 часа в събота вечерта и предавайки ги на униформените полицаи, настояваха за правосъдие. Ще се наложи обаче да си наемат адвокат у нас, който да води дело от частен характер – за обида.

Положението на В.А. би се усложнило крайно много, ако със случката се заеме финансирано зад океана НПО.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Уфффф... За сведение на автора на статията - такова животно "африкански етнически произход" няма. Все още в България думата "негър" е законна и в употреба.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: