Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пламен Тончев, ДАНС: Не съгласуваме ръководителите на службите с чуждите служби или посолства
Автор: Самуил Иванов 13:50 / 30.05.2023Коментари (0)441
©
Не съгласуваме ръководителите на службите с чуждите служби или посолства. Това заяви председателят на ДАНС от парламентарната трибуна във връзка с изтеклите записи през изминалата седмица, предаде репортер на "Фокус". 

"Няма законова процедура, налагаща съгласуване ръководителите на специални служби с чужди такива или посолства. Ние като членове на НАТО също не се съгласуваме кандидатите за ръководители на партньорските служби. Не знам какъв е източникът и на какво се базират твърденията, че съществуват дефицити в доверието на партньорите в българските служби. Мога да уверя, че ДАНС е надежден и търсен партньор от европейските служби и службите на НАТО. Представени сме във всички формати, които съществуват в ЕС", заяви той.

Тончев заяви, че има строга законова процедура за това как се избират началниците на българските служби. Той бе категоричен, че службите са подчинени единствено и само на България. 

"Назначаването на председател на ДАНС се извършва по стриктно законова процедура и тя е само в рамките на Република България, а именно по предложение на МС се назначават с указ на президента. В нито едно от изискванията на закона не се предвижда кандидатурата за председател или зам.-председател да бъде съгласувано, с когото и да е, в това число с чужди официални представителства. Не отговаря на истината твърдението, че съгласуването с чужди специални служби се изисква с някакво законово изискване, ръководителите на службите да имат достъп до класифицирана информация – било то на НАТО или ЕС.

Тази процедура се извършва само в структурите, които са подчинени на Репиблика България. Редът е проучван от службите за сигурност на тези лица, след акто получат достъп до национална класифицирана информация, съгласно твърде списък, който се предоставя в Държавна комисия "Сигурност на информацията“ се предоставя и достъп до класифицирана информация на НАТО и ЕС", обясни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: