Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Платки за автомобилната индустрия ще се произвеждат в старо българско предприятие след сериозна инвестиция
Автор: Екип Ruse24.bg 14:16 / 23.02.2024Коментари (0)959
©
Ново производство на платки за автомобилната индустрия ще стартира съвсем скоро в Стара Загора, вероятно до месец. Това съобщи за Divident.EU изпълнителният директор на "Видеотон България" инж. Сашо Съйков.

Инвестицията на компанията в строителство и оборудване ще надхвърли 15 милиона лева, като ще бъдат открити и нови работни места. Колко ще бъдат те ще стане ясно малко преди откриването на новия производствен корпус, но се очаква да са много.

Ще бъдат търсени работници по монтаж на изделия, строителни работници, инженери инструментална екипировка и конструктори.

След приватизацията някогашният електронен гигант запази абревиатурата ДЗУ. И сега ДЗУ АД е основното дружество в компанията с 99% собственост на "Видеотон". Останалият 1% от ДЗУ е собственост на близо 4000 малки акционери, припомня money.bg.

"ДЗУ" АД управлява активите, предоставя финансови, счетоводни, HR услуги и Индустриален парк, като обслужва трите производствени фирми от групата - "Видеотон Бългериан Холдингс" ЕООД, която извършва механичен и електромеханичен монтаж на електрически устройства, "ВТ Булпласт" ЕООД за производство на пластмасови детайли и инструментална екипировка и "ВЕАС България" ЕООД за насищане на печатни платки и електромеханичен монтаж.

От дружеството обясниха, че във връзка с новата им инвестиция правят преустройство на помещение с площ от 5 дка в корпусите на ДЗУ в Стара Загора, а складовите площи за автомобилните платки ще надхвърлят по големина производствените.

До този момент "Видеотон България" не е произвеждала платки за автомобилната промишленост, а само за конвенционална електроника за големи фирми като Philips и Osram.

Други основни клиенти на старозагорската компания са АББ заводите в Германия, Франция и България в Раковски, Шнайдер Електрик, ЕВМ, Legrand и Braun.Към днешна дата дружеството има повече поръчки отколкото може да поеме с досегашния си капацитет и това е една от основните причини за разширение на производството и разкриване на новия цех за платки.

Компанията-майка "Видеотон" има 35 завода в Унгария, като с наетите 16 000 работници се нарежда сред най-големите работодатели там. Притежава заводи и развойни бази и в Украйна и Сърбия. Във "Видеотон България" работят около 1500 души.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: