Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Плажовете са препълнени! Турист: Тази година е фул!
Автор: Екип Ruse24.bg 10:25 / 03.08.2021Коментари (0)964
© Burgas24.bg
Летовници стигат до конфликти, за да запазят чадъри и шезлонги. Плажовете на юг са препълнени. Наблюдава се и обратна тенденция в жалбите - ако досега туристите се оплакваха от липса на свободни зона, високи такси и  скъпа сянка, сега тенденцията е "искаме повече чадъри".

"Някъде в 8 часа започва работното ми време, обикновено идвам тук сутринта и половината плаж вече е зает, почти навсякъде има сложени хавлии, обясняваме, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък после пак да се върнеш и да си легнеш", казва Димитър Калинов, който е спасител на плаж "Крайморие".

Хавлиите по шезлонгите са само част от хитрините на туристите, разказва той. В "Крайморие" цените на плажните принадлежности са по 5 лева, а свободни места почти няма. "Налага се сутрин да се идва по-рано, за да могат да се запазят шезлонги и чадъри, защото... Не знам защо се получава, но в сравнение с предишните години, тази година е фул", обяснява летовникът Георги Божилов.

На бургаския плаж заради пандемията обявиха нулеви цени, заради което обаче чадърите и шезлонгите не стигат. А туристите искат те отново да бъдат платени. "Чадърите са доста, шезлонгите също са доста, единственият проблем е, че хората са много повече. Не пътуват толкова много, голяма част остават в България. В общи линии плажовете се пълнят много, всеки търси сянка, удобство на плажа", казва концесионерът на плаж "Бургас – север" Симеон Цветков.

Според изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова в момента наблюдаваме един кратък времеви прозорец на една нормализация на начина, по който пътуваме, почиваме и бизнесът работи. "Имаме добра ситуа
ция от гледна точка на бизнеса спрямо миналата година, която беше с близо 80% спад във всички измерения на туристическата индустрия, но ние все още продължаваме да бъдем с висока степен на тревога, че това е само за кратко", заяви тя по bTV.

Карастоянова добави, че най-големите струпвания, които виждаме в момента, са в откритите пространства на свободните зони, където отговорността е лична.

Според нея всички противоепидемични мерки се спазват във всички хотели, ресторанти и в платените зони по всички плажове вече повече от година.Тя коментира и ситуацията с "резервирането" на шезлонги и чадъри  на първа линия. "Няма нищо необичайно в този модел на запазване на шезлонги, няма как да спреш турист, който е станал по-рано, за да си запази място, ние не бихме могли да контролираме този свободен избор", добави Карастоянова.

Още по темата: общо новини по темата: 358
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
18.09.2021 »
18.09.2021 »
18.09.2021 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: