Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:22 / 04.03.2019Коментари (4)1529
© Plovdiv24.bg
Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А Плюнката да си каже, чии интереси обслужваше и обслужва :-)))))
-2
 
 
Плевньо има и имаше повече топки от потника на Решетников.Върти гъ*ъ ,като малоумник.Онзи ден подписал декларация против Русия,а иначе е против санкциите срещу нея.Шпагатчик!Армията го е научила,че чорбата е по важна от мнението.А за да сърбаш чорбичка,трябва да слушаш.Кога Брюксел,кога Москва.....марионетка!
-3
 
 
Е точно това не не е нещо ново!!! Президента ни е назначен от масква, тъп е като гъ>з, и за чеп за зеле не става!!! Той е един съвременен георги димитров!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: