Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Плевнелиев положи клетва като президент
Автор: Екип Ruse24.bg 12:14 / 19.01.2012Коментари (43)1155
© Ruse24.bg
Новоизбраният президент Росен Плевнелиев положи клетва в Народното събрание. "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", произнесе Плевнелиев текста на клетвата, след което подписа клетвения лист. Заедно с него положи клетва и вицепрезидентът Маргарита Попова.

На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, досегашният президент Георги Първанов, министри, патриарх Максим, дипломати и други гости. Досегашният вицепрезидент Ангел Марин не присъства в Народното събрание, след като преди дни влезе в конфликт с правителството и върна дадения му малко по-рано орден "Стара планина".

Депутати от опозицията издигнаха плакат с надпис "Плевнелиев избран с измама" малко преди началото на официалната церемония по полагането на клетвата.

В първата си реч като президент Плевнелиев заяви, че няма да участва в интриги. Той благодари на предшествениците си Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов за това, че са работили за авторитета на институцията и каза, че президент на България не е пост, а кауза.

Президентът Плевнелиев заяви още, че си дава сметка, че България е в дъното на повечето европейски класации и обеща да работи това да се промени.

"Съзнавам, че поемам президентството в трудни времена. Най-тежката криза от Втората световна война насам. На изпитание са подложени не само националните икономики, но и обединена Европа. Динамично се променя начинът, по който живеем. Трябва да вземем трудни и отговорни решения. Бъдещето на българския народ зависи от способността на всички. Въпреки макроикономическите успехи, България остава най-бедна страна в Европа. България не е в средата, а в дъното на много европейски класации. Това трябва да се промени. Нужна ни е енергията на всички", каза Плевнелиев.

"Ще бъда президент на всички български граждани, независимо от религия, етнос и политическа принадлежност", обеща новият държавен глава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.01.2012 г.
0
 
 
Честито на новия президент-Бойко Борисов
0
 
 
Надявам се Плевнелиев да не е посредствен и да остави някаква следа. След Гоце който и да е президент, ще бъде небивал успех. За два мандата имахме 1. омразен доносник, 2. лъжец (който най-безцеремонно излъга нацията, че не е сътрудничил на ДС), 3. откровен покровител на мафията, за чиито охолен начин на живот и разхищения тепърва ще се говори, 4. тотално пренебрегван от цивилизованата част на света президент, който беше канен единствено на турнета из Централна Азия.
0
 
 
Червени боклуци Бате Гоце за 8 години кво направи НИЩО.Като минат 4 г тогава ще кажеме какво е направил Плевнелиев.
0
 
 
Успех на г-н Президента! Програмна реч, която дава заявка за много повече прагматичност, прозрачност и експертност! Да се надяваме, че след 5 години ще говорим за периода "Гоце Седефчов" като период на застой!
Aнонимен
на 19.01.2012 г.
0
 
 
Голямо четене, голямо нещо... Да беше си научил речта, а не да се излага да поглежда постоянно... Все пак му пожелавам успех!
-1
 
 
Hate-вайте колкото искате, комунистчета! Нема да се върнете на власт никога повече!
0
 
 
Най-важното е, че Гоце си отиде. Да се надяваме никога повече да не бъде водеща фигура в политическия ни живот, мръсното ченге
+1
 
 
Давам му шанс, преди да го съдя...Успех.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: