Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пловдив показа Топ 10 на най-изявените млади личности на България
Автор: Екип Ruse24.bg 18:31 / 01.06.2018Коментари (0)1453
На 31 май, от 19:00 ч., на Римския стадион в Пловдив,  Junior Chamber International – Bulgaria (JCI Bulgaria) отличи и награди Топ 10 на “Най-изявените млади личности на България" за 2018 г. Церемонията по награждаването и целият проект тази година е дело на JCI Plovdiv -  локалната секция на иначе международната организация.

"Тази година форматът на конкурса еволюира много. Благодарение на нашите партньори в лицето на Община Пловдив и "Старинен Пловдив“, ние успяхме да проведем церемонията на по-видимо място и да поставим темата, за неуморния труд и успеха на младите хора в България, в центъра на събитията в Пловдив. Историите на нашите ТОП 20 стигнаха до ушите не само на всички наши гости, но и на случайни минувачи, а тези истории са сърцето на позитивната промяна. Те трябва да бъдат чути и подкрепени.“ – споделя Валентина Куцева, главен организатор на събитието тази година. 

Церемонията беше открита от младия гайдар Петър Бодуров, който накара гостите да настръхнат под звуците на България. В програмата участие взеха и Emition Dance Studio с едно многопластово хип-хоп изпълнение на деца и младежи от 8 до 25 годишна възраст. Всички гости бяха омагьосани от младата певица Мария Добрева – възпитаничка на Училище за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив. Първоначално тя изпълни нежната балада на Михаела Филева "И аз съм тук“, а в края на церемонията тя, в дует с нейната съученичка Стефка Станкулова, взривиха сцената с песента "Заедно“ на триото Графа, Любо и Орлин. 

Гости на церемонията бяха отличените в Топ 20, членовете на журито, членове на JCI Bulgaria от всички секции в страната и местните партньори на организацията. Благодарение на централната си локация, събитието беше напълно отворено за всички хора от Пловдив и страната. Сред официалните гости на церемонията бяха президента Росен Плевнелиев и зам. кмета на гр. Пловдив Стефан Стоянов, които освен, че бяха част от журито тази година, също така дадоха начало на церемонията и участваха в  награждаването на младите лидери. 

Още в началото на месец май JCI Bulgaria отличи ТОП 20 на "Най-изявените млади личности на България“, които бяха избрани сред над 100 подадени кандидатури тази година. Журито, съставено от 25 признати експерти в своята област, излъчиха ТОП 20 след административна оценка, а в последствие по време на дискусия на живо успяха да отсеят и финалистите в десетте категории, които оглавиха ТОП 10 на "Най-изявените млади личности на България“. 

Ето ги и победителите: 

В категория Политически, правни и/или държавни въпроси - Вяра Савова, създател на Sofia Legal Hackers и член на управителния съвет на "Лечение без граници". Наградата беше връчена от президента Росен Плевнелиев. 

В категория Бизнес, икономика и/или предприемачество – Момчил Кюркчиев, съ-основател и изпълнителен директор на Leanplum. Наградата беше връчена от Георги Стоев, икономист и съ-основател на Industry Watch и TrakiaTech. 

В категория Личностно развитие и/или постижение – Михаил Стефанов, създател на платформата "Мини машини“. Наградата беше връчена от Мая Донева, съ-основател на The Social Teahouse във Варна и управител на Карин дом. 

В категория Иновации в медицината – Станимир Сираков, лекар в отделение по Образна диагностика към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" – София и иноватор за територията на България. Той въвежда редица съвременни техники и устройства в полето на ендоваскуларната терапия. Наградата беше връчена от Елиза Георгиева, основател на Фондация "Иван Рилски“. 

В категория Академично лидерство и/или постижение – Тодорка Александрова, български учен с над 50 научни труда, развиващ дейност не само в България, но и в престижния японски университет ВАСЕДА. Наградата беше връчена от Проф. Николай Денков. 

В категория Културно постижение – Веселина Сариева, фондация "Отворени изкуства", галерия “Сариеви“ и artnewscafe, но най-позната като инициатор на фестивала "Нощ на музеите и галериите“. Наградата беше връчена от Галинка Павлова, зам. председател на Българския лекарски съюз. 

В категория Принос към децата, световния мир и/или човешките права – Николета Попкостадинова, основател на Loveguidе - платформа, която осигурява достъпно и ефективно сексуално и здравно образование на тийнейджъри. Наградата беше връчена от Надежда Дерменджиева, Изпълнителен директор на "Български фонд за жените“. 

В категория Морално лидерство и/или опазване на околната среда – Калин Христов, основател на "Зеленият отбор на България“. Наградата беше връчена от Георги Генчев, съ-основател на "=Информационния портал за неправителствените организации в България. 

В категория Наука и/или технологично развитие – Емилиян Енев, предприемач в областта на мобилните технологии и CEO на компанията ReCheck. Наградата беше връчена от Йовко Ламбрев, IT-предприемач и съ-основател на технологичния хъб TrakiaTech. 

В категория Хуманитарно и доброволческо лидерство и/или постижение – Михаела Стойкова, председател на СНЦ “Операция Плюшено мече". Наградата беше връчена от Бойко Благоев, ръководител отдел Комуникации на Европейската комисия в България и представител на г-н Огнян Златев. 

Церемонията е финалният етап от международния проект The Outstanding Young Persons – TOYP ("Най-изявените млади личности"), който се осъществява за четвърта поредна година у нас. Програмата цели да отличи с национално признание постиженията на млади личности между 18 и 40 годишна възраст, които са пример за подръжание и създават положителна промяна в България. Конкурсът се провежда в над 100 държави по света, в които Junior Chamber International (JCI) има присъствие.  

Кандидатурите на българската "великолепна десятка“ вече са подадени към организаторите на международния конкурс. Очакваме с нетърпения да разберем дали някои от нашите претенденти няма да заеме ключова позиция в ТОП 10 на света. 

Желаем им уепех!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: