Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пловдивската полиция разби голям канал за фалшифициране на документи
Пловдивската полиция разби голяма схема за фалшифициране на официални документи. Има задържани 5 криминално проявени лица, като един от тях е служител на Дирекция "Миграция" София, но местоработата му е в Пловдив, научи Plovdiv24.bg

В началото на 2020 година в отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, е придобита информация относно лица, занимаващи се с изготвяне и пласиране на неистински официални документи: шофьорски книжки, лични карти, карти за продължително пребиваване на чужденци, паспорти, дипломи за завършено образование и квалификационни степени, и други.

След разширяване и конкретизиране на придобитата информация е било заведено досъдебно производство по описа на Отдел "Икономическа полиция" - Пловдив, което впоследствие е преобразувано в следствено дело по описа на ОсЛО- Пловдив. На база провежданите дейстия в хода на разследването е пристъпено към реализация на 15 януари.

Извършени са множество претърсвания и изземвания на територията на Пловдив, Ихтиман, Самоков и  Карлово. Общо при проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания и изземвания на 8 жилища и 7 автомобила. Иззети са следните предмети и вещи: неистински карти за продължително пребиваване на чужденци, лични карти, машина за нарязване и за оформяне на неистински документи, плаки с основни елементи на документи за самоличност, способстващи тяхното изготвяне, заготовки, фолиа за изготвяне на неистински документи, хартиени подложки тип "бланки", снимки в паспортен размер на лица, на които се изготвят неистински документи, множество мобилни телефони с електронна информация на изготвяне на неистински документи и такива, които са в процес на изготвяне, копия от визи, паспорти и документи на чужденци и два пистолета, на които предстои назначаване на съответната експертиза.

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са 5 лица, като на 4 от тях - Васил Йорданов Гайдаджийски, Рангел Атанасов Сарийски, Борис Неделчев Ябълков и Христо Хубенов Лозев, впоследствие, са им повдигнати обвинения  и са привлечени като обвиняеми, като са задържани за срок от 72 часа. За четирите лица предстои искане за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Лицата са криминално проявени в сферата на измамите и изготвянето на неистински документи за самоличност.


Още по темата: общо новини по темата: 3
19.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: